sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Kuinka paljon tavaraa...

...mahtuu pieneen kuiva-ainekaappiin? Vastaus on: paljon. 
Kun inspiraatio iskee, niin silloin on siivottava. Minä pidän paljon nykyisestä keittöstäni, mutta kaappitilaa siinä on kyllä luvattoman vähän. Tai miten sen kaappitilan nyt jakaa. Minulla on kuiva-aineille käytössä kaksi noin 35 cm:n levyistä kaappia. Elikkäs aika vähän. Loput kaapit menevät astioille. 

Tänään hernekeiton keittelyn ohessa oli siis hyvää aikaa siivota kuiva-ainekaappi. Heitin kaikki päivämäärän yli menneet ainekset roskiin. Niin kuin raesokeri pullan päälle, viimeinen käyttöpäivä vuonna 1996... Olenko minä joskus leiponut pullaa, johon tarvitsee raesokeria? Teepussit, viimeinen käyttöpäivä 2006. Meneekö suola vanhaksi? Kaapista löytyi avaamaton kilon pussi ja kilon paketti merisuolaa. Varmaan joskus ollut tarkoitus suolata kala. Ja suoraan sanoen ihmettelen, että mikään eläin ei ole tehnyt kotiaan kaappiin. Niin paljon sieltä pohjalta löytyi jauhopöylyä ja sokeria.


Eipä jäänyt kaappin paljon muuta kuin kahvia, jauhoja ja puuroaineksia. Joku on näköjään ostanut meille keksejä:) Ja tuolla ylhäällä on se merisuolapussi ja merisuolapaketti.

Ja tänään on siis hernekeittopäivä! Liottelin herneitä liki vuorokauden. Lihaksi joulukinkun rippeet pakastimesta. Tulee varmasti hyvää! Kyytipojaksi piimää ja ruisleipää.

6 kommenttia:

 1. Mulla on hirveä ongelma, kun en raaskisi heittää mitään menemään. Tällä hetkellä ainoat päiväyksen ylittäneet on pari pakettia kakunkoristeita. Niissä on mennyt 2012-2013 päiväykset ohi. En ole niin tarkka päivämäärien kanssa, mutta jotenkin se vaan ärsyttää, jos kaapissa on "vanhaa" tavaraa. Ja ihan kuin ne koristeet joskus tulis käytettyä, kunhan on kaiken varalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä päätin olla nyt tiukka. Vaikka tottahan se on, että moni tuote on vielä hyvinkin käyttökelpoinen pitkään päiväyksen päättymisen jälkeen.

   Poista
 2. Se on kumma, miten aika lentää ja kaikki vanhenee niin vauhdilla. Tuntuu aina, että justhan siivosin kaapit ja silti aina löytyy vanhoja päiväyksiä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä oletkin ahkerampi siivoamaan kuin minä. (Ainakin mitä ole seuraillut sinun "joulukalenteriasi". Siellä oli paljon siivouskohteita!). Ja jotenkin tuntuu, että kaikki pakkaukset ovat niin suuria, että niitä ei ehdi millään käyttää määräajassa loppuun.

   Poista
 3. Aika menee, niin nopsaan, ettei ihme, että päivämäärät paukkuu. Mä löysin vähän aikaa sitten leivinjauhepurkin, parasta ennen 2/2009 ja sujuvasti oon sitä käyttänyt ;). Pitäs tehdä vastaava operaatio kaapeille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kuin jo totesinkin. Varmasti moni tuote olisi käyttökelpoinen vielä vuosienkin kuluttua. Mutta jos nyt aloittaisi "puhtaalta" pöydältä. Mutta vähänkään rasvaiset tuotteet, kuten kookoshiutaleet, menevät kyllä huonoiksi heti. Kerran nimittäin pistin mokkapalojen päälle vähän vanhoja kookoshiutaleta.... Nypin kaikki loppupeleissä pinseteillä pois... Maistui tosi eltaantuneilta,

   Poista