torstai 27. maaliskuuta 2014

Ostoslakko

Nimittäin muovikassien ostoslakko. Yksi päivä havahduin siihen, että keittiön alalaatikko, johon tungen aina käytetyt muovikassit, oli niin täynnä, että se ei mennyt enää kunnolla kiinni. Asiaa tietysti auttaisi, jos nuo kassit olisi taitellut vähän pienempään muotoon.


Ostin Pirkan Ivana Helsinki -kassin. Aluksi ongelma oli se, että en muistanut ottaa sitä mukaan, mutta nyt noin kuukauden ajan olen ollut ostamatta yhden yhtäkään muovikassia. Ja jos ihmiset kertovat, kuinka nykyaikana on vaikea olla juomatta alkoholia ja aina joutuu selittämään juomattomuuttaan, niin kyllä joutuu selittämään myös muovikassittomuuttaan.

Yksi kerta olin Aviokin ja koiran kanssa ostoksilla. Aviokki jäi reppuineen koiran kera ulos odottamaan. Minä menin kauppaan ostoksille. Vasta kassalla havahduin, että ei ole sitten se reppu tässä. Tungin ostoksia takin taskuun ja käsilaukkuun sekä kasasin valtavan keon käsivarsilleni. Johon myyjä "hei, ota tästä muovikassi!" Kiitos ei sanoin minä ja sain kannettua ostoskeon ulos ja kävelykadun penkille, josta sitten pakkasimme ne Aviokin reppuun. Tänään sama homma K-kaupassa "saat tästä ilmaiseksi tämmöisen mammuttimarkkina-kassin, kun ne markkinat menivät jo..." Kiitos ei!

Jotenkin tuntuu, että tuo alalaatikko ei tyhjene yhtään, vaikka siitä pari pussia viikossa menee roskapussiksi. Mutta pikkuhiljaa, pikkuhiljaa.


Asiasta toiseen. Päivälenkillä törmäsin näin isoon rakkauslukkoon. Oli muuten raskas.

7 kommenttia:

 1. Minä oon jo pitkään vältelly muovipusseja, ja aina ottaa kalloon jos sellasen joutuu ostaan. Jos on sellaset ostokset että mahtuu sellaseen biopussiin niin ostan sellaisen, mut aina niitä ei oo edes saatavilla, esim eilen. Hyviähän ne ostoskassit on roskapusseina, tosin kalliita ja epäekologisia. Kyllä mua sekin ottaa vähän päähän, kun pitää ostaa parin euron jätekassirulla, siis kaksi euroa jostain mikä menee roskikseen! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, minä olen päättänyt, että noiden muovikasien kohtalo on toimia roskapusseina, kuten aina. Toivottavasti ne loppuvat joskus... ja voi vaikka siirtyä siihen jätekassirullaan.

   Jostakin saa aina muovikassin... Periaatteessa ilmaiseksi (vaikka varmasti hinta on huomioitu kaupan menoissa).

   Poista
 2. Iso peukku!
  Olen ekokassi-ihminen ja aina oma kassi mukana kaupassa. Yleensä autossakin pn aina kassi tai pari varalla. Kotona meillä on sellainen itse tehty puulaatikko, jossa säilytetään apu- ja kauppakasseja.


  Jätepussit ostetaan rullana, ei muuten maksa paljon, kun ostaa säästöpaketteja ja kauppojen omia merkkejä.


  T. Aikku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis ekokassihan se on! Hain pitkään nimeä tuolle "kestokassille", ei tullut vain mieleen (dementia...). Ja ekokassi kulkee nyt kaikkialle mukana. Voisi kyllä ostaa toisenkin.

   Partiolaistuttavani oli ihmeissään, kun partioleirille pyydettiin pakkaamaan tavarat muovikassiin kastumisen ehkäisemiseksi. Talosta ei löytynyt yhtään muovikassia... Mutta jonkun ratkaisun hän siihenkin keksi.

   Poista
 3. Lapsena kotona oli sama ongelma kaapissa. Minä sitten välillä vinkkasin kassit siistiksi. Oli huvit! Nyt ryttään ja yritän olla haalimatta niitä liikaa.

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Näkyyhän noita kasseja tulevan vaikka vaatekaupasta. Ei lopu roskapussit ihan pian!

   Poista