maanantai 24. maaliskuuta 2014

Uusi lelu

Kuulun niihin ihmisiin, jotka eivät normaalisti vastaa tuntemattomiin numeroihin. Ajattelen, että jos jollakin tuntemattomalla on todellista asiaa, hän osaa kyllä lähettää numerooni myös tekstiviestin. Minulle on kaupattu, niin kuin varmaan teille kaikille, puhelimen kautta kaikkea mahdollista saunan kiuaskivistä vakuutuksiin. 

Mutta viime viikolla jostain kumman syystä vastasin tuntemattomaan  numeroon. Ja siellä oli puhelinliittymäni Soneran asiakaspalvelija. Hän kertoi, että liittymäni sopimusta voisi muokata ajan tasalle ym. Sopii minulle. Ja sitten... "Niin, meillä olisi erikoistarjouksena asiakkaillemme Samsungin tabletti hintaan (jotain 300 euroa...)" Naps! Minulle ei tarvinnut muuta sanoa. Olenhan haaveillut jo pitkään tabletista. Tosin, en tiedä mitään Samsungin tabletin ominaisuuksista, minulla kun on puhelin ja tietokone Applea. Mutta sainpahan ainakin tuon tabletin puoleen hintaan kuin mitä vastaava IPad olisi maksanut. (Ja maksan siitä 10 euroa kuussa seuraavat kolme vuotta)


Nyt pitää vain odotella, että SIM-kortti aukeaa huomenna. Ja kuulun myös niihin ihmisiin, jotka inhoavat ja pelkäävät kaikkea uutta tietotekniikkaa. Kuinka turvallista olisikaan jäädä tuttuun Applen maailmaan. Mutta tuskin tuon tabletin käyttö mitään avaruusfysiikkaa on.

Samalla sanoin myös nettitikkuni, mokkulan, sopimuksen irti. Olen melkein turhaan maksanut siitäkin 12 euroa kuussa. Työmatkoja Helsiinkiin ei enää ole ja langattomat verkot toimivat monessa paikassa. Mutta asiakaspalvelija on myös kauppias joka suhteessa. "Meillä olisi tarjolla myös tälläinen Pikkunetti-mokkula, 5 euroa kuussa. Tuletteko nyt ihan varmasti toimeen vaikka siellä kesämökillä tai matkoilla..." Juu, tullaan toimeen, kiitos ei.

Ja kait sitä blogia voi tuon Samsunginkin kautta päivitellä. Onko teillä kokemuksia Samsungista?

8 kommenttia:

 1. Sain tabletin joululahjaksi ja tähän mennessä olen käyttänyt sitä lähinnä kissanleluna. :D Eikä kissatkaan ole siitä niin innoissaan, kuin luulin että olisivat... Kyllä he hetken jaksavat pelata, mutta kärsivällisyys loppuu, kun ei niitä kaloja sieltä saa, vaikka kuinka metsästäisi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih hih.... Minä sentään yritän seikkailla silla internetin maailmassa...

   Poista
 2. Itselläni on Ipad ja täytyy sanoa, että se on tosi näppärä surffailuun, sähköpostin lukuun, kalenterin hallinnointiin ja kyllä tällä pikku blogipäivityksetkin tekee.

  Samsungista ei itselläni ole kokemusta, mutta varmasti samat asiat hoituu yhtä näppärästi kaiken merkkisillä tableteilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, aika samanlainen on käyttöjärjestelmä, eikös se ole juuri Applelta kopioitu. Kamalasti on vaan valmiina kaikenlaisia ohjelmia asennettuna, joilla en varppina tee mitään!

   Poista
 3. iPadeja on ollut useita. Muista ei kokemusta, mutta kyllä sinä opit. Ei niitä muuten kaikki räpläisi.

  VastaaPoista
 4. Tämä on historiaalinen vastaus. Teen tämän ao. tabletilla. Kyllä tämä tästä!

  VastaaPoista
 5. Mies osti mulle synttärilahjaksi tommoisen samsunbin tabletin. Pikkasen on hankala päivittää blogia sillä joten olen siirtynyt takaisin läppäriin. Kirjoittaminen tabletilla on musta vielä hankalampaa kuin puhelimella. Mulla siis ipuhelin käytössä. Toivoin tablettia semmoiseen pikasurffailuun (reseptit jne.), mutta eipä se ole kännykkää vielä voittanut.

  En tiedä, mitä ihmiset surffailee sillä. Mun normisaitit ebay, iherb, blogger, facebook... niin osalle on jopa omat softat ja silti musta toimivat aivan liian kökösti. Mikään ei tätä mun ikivanhaa fujitsun läppäriä ole vielä voittanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, surffailuvehjehän se on. Latasin siihen 250 pasianssia ja muutakin viihdykettä...

   Poista