torstai 19. syyskuuta 2013

Kamalasti hommaa

Kyllä tämä kahden talouden hommien hoitaminen on sitten työlästä. Varsinkin kun talouksien välinen ero on yli 100 km. 

Jokin aika sitten äiti soitti hätääntyneenä, että yhdessä omistamassamme asunnossa on vuokralainen pistänyt ranttaliksi. "Mitä minä nyt teen?". No, minä sitten soitin isännöitsijälle. Ja toden totta. Äiti vuokrasi yhden asunnon ns. sosiaalitapaukselle. Kunta maksaa vuokran. Ja nyt tämä herra on rettelöinyt asunnossa. Isännöitsijä on käynyt katsomassa. Ja asunto on kuulemma kamalassa kunnossa. Mm. asunnon yhtä nurkkaa on käytetty WC:nä. On kuulemma nesteet valuneet ihan alakerran asunnon puolelle... Mitähän sille itse vessalle on tapahtunut? Ei kuulemma selviä remontista "pienellä pintaremontilla". Prk.

Voi että minuakin alkoi sapettamaan. Yleisesti valitetaan asunnottomuudesta ym. Ja kun joku saa itselleen hyvän asunnon, niin siinä asutaan kuin siat pellossa. Isännöitsijä sanoi, että jos isäni eläisi, hän kantaisi vuokarakaisen kamat pellolle sen enempiä kyselemättä. Ei taitaisi käydä enää tänä päivänä päinsä. Nyt isännöitsijä antoi varoituksen. Kuukauden kuluttua voi hakea käräjäoikeudesta häätölupaa. Vähintään puoli vuotta menee... Ja sitten se asunnon korjaus. Ei taida tältä vuokralaiselta korvauksia saada. Eli siinä meni sitten meidän perheen hyväsydämisyys. Tästä lähtien vuokratan vain "yli 50-kymppisille kypsille naisille".

Tosin äiti ei taida muistaa enää koko hommaa, kun ei ole siitä vähään aikaan puhunut. Hyvä niin, minä hoitelen käräjäoikeudet ym. Yhtään ei käy sääliksi tämä herra. Itse on asuntotilanteensa pilannut. Asukoot vaikka... missä....


Puistosta

8 kommenttia:

 1. Jaksamista sinne! Ongelmalliset vuokralaiset on kyllä maanvaiva. Ymmärrän kyllä vuokralaisen suojan mut tälläiset troublemakerit pitäs saada säätää heti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kun siinä pilataan myös naapurien asuminen. Ei ois kiva asua, kun naapurikämpästä haisee ehta paska... Ja silti tälläkin vuokralaisella on laki puolellaan.

   Poista
 2. Voi ei. Tuommoisen homman nyt viimeiseksi halua itselleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, onneksi homma hoituu ihan paperilla. Mutta sitten se rempan järjestely....

   Poista
 3. Voi eikä, paska juttu, näköjää iha kirjaimellisesti :/ Moon ollu vuokrapisniksesä mukana sekä Sivakalla että VVO:lla ja oon kyllä näitä tappauksia nähäny, vaikkei oo ollu omat kämpät kysseesä, ni kyllä o sapettanu nähä asuntoja, joisa o tosiaa asuttu niinku siat pellosa (vaikka sikaha o siisti elläin, en oo tätä vertausta ikkää ymmärtäny)... joisaki tappauksisa tosiaa tuntu, että vuokralaiste oikeuvet o vähä liikaa, asunnon omistaja jää vääjäämättä hopialle, eikä se oo kyllä oikee...

  Kerra sattu tappaus, että yks mimmi soitti, että mitäkä hänen asuntohakemuksellee kuuluu, sannoin että ei hyvvää, oot asunu meijän asunnoisa ja lähtiesä jättäny paikat remonttikuntoo ja jäläkees melekeen 4ooo euron korjauslaskun... se äimisteli, että mutta siitähä o aikaa ja mää siihe että joo nii o ja lasku o etellee maksamatta... se kehtasi närkästyä ja löi luurin korvaan, vähi äänin poistin hakemuksen ja hyrräilin piisiä "pokkaa sull o ainaki" :D Että ei ne pirulaiset ees käsitä teheneensä vääri :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä toisen omaisuuden tuhoamisvimmaa ei voi käsittää. Olipa asunto sitten yksityisen, yhtymän tai "kunnan", niin joku ne korjauskustannukset aina maksaa. Yksityinen omasta pussistaan, vuokralaiset kohonneina vuokrina tai peräti kohonneina veroina...

   Poista
 4. Meillä on yksiö vuokralla ja kolmas vuokralainen on menossa. Kaikki ovat olleet yliopisto-opiskelijoita, yksi poika ja kaksi tyttöä. Vaihtuvuutta aiheuttaakin nuorten ihmisten tarve pariutua, jolloin yksiö jää auttamatta pieneksi.

  Tänä syksynä olin jo kahden vaiheilla: hankkia uusi vuokralainen vai myydä yksiö pois. Sitten mies hoksasi, että tori-kauppapaikalla on myös halutaan vuokrata -osasto ja laitoin noin kuudelle asunnon tarvitsijalle sähköpostia. Kolme vastasi ja kävin näyttämässä asuntoa ensin yhdelle. Hänen äitinsä oli sitä mieltä, että kaupat ovat liian kaukana (200 m). Tyttö ei osannut itse sanoa mitään. Seuraavat kaksi ehdokasta tulivat katsomaan yhtä aikaa. Toinen heistä oli äitinsä kanssa ja tämä äiti sanoi parin minuutin jälkeen, että tää me otetaan. Toinen tytöistä sitten vaan totesi, että nopeat syövät hitaat.

  Saatiin niin hyvä vuokralainen, että mies maalasi keittiön kaapit uuteen uskoon (aidot 60-luvun puukaapit) ja vaihdettiin vetimet ja ritilät. No, remonttikustannuksethan menee vähennyksiin.

  On siitä aina jotain vaivaa, kun pitää ilmoitella verottajalle tulot ja laskea vähennykset ja tehdä vähän remonttia jne. Mutta ollaan ajateltu, että yksiö on meidän pahanpäivänvara.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opiskelijat ovat hyviä vuokralaisia, useimmilla isä tai äiti on vielä mukana hommassa. Äitini kotipaikkakunnalla ei opiskelijoita ole järin paljoa. Ja juuri tuo vuokralaisten suuri vaihtuvuus on ollut syynä siihen, että mieluimmin tarjotaan asuntoa pidempiaikaiselle vuokralaiselle. Mutta nyt sitten kävi näin. Ei tajunnut tuo nuori mies, että hänen parastaanhan tässä ajateltiin. Jaloilleen pääsyä ja oman elämän aloittamista. Saa nähdä, onko meillä keittön kaapeista enää mihinkään...

   Poista