sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Kukkakaalin himo

Tämän päivän ruokaa miettiessäni minulle iski aivan vimmattu kukkakaalin himo. Kukkakaaligratiini... nam nam. Mutta kaupassa oli kukkakalien vieressä kotimaista parsakaalia ja ihania isoja paprikoita. Nopea muutos päivän ruokalistaan. Mukaan vielä chilipaprika, pari sipulia, tomaattimurskaa, ruokakermaa ja  voimakasta Koskenlaskija juustoa. "Eikö siihen tule mitään lihaa?", kysyi Aviokki. No, hänen mieliksi mukaan lähti myös PIENI kanasuikale paketti. 


Ajattelin tehdä em. raaka-aineista sitten kukkakaali-parsakaali wokkia. Mutta eihän nuo ainekset minun wokkipannuuni mahtuneet, joten 5 litran kattila esille ja kaikki sinne. Eli ensin kanapalojen ruskistus paistinpannussa ja muut ainekset isoina paloina kattilaan. Puoli pakettia Koskenlaskijaa riittää. Lisäksi jääkaapista löytyi lisämausteeksi valkosipulia ja vihreää currytahnaa.


Eikä tästä tullut oikein wokkiakaan, oikeastan tämä on keittoa. Mutta hyvää tuli!

En ole saanut tänne blogiin viime aikoina kirjoiteltua oikein mitään. Ajatukset ovat olleet huolien sävyttämiä siitä äidin tilanteesta johtuen. Lauantaina käydessäni äidin luona, oli tämä jo mielestäni ihan "normaali". Eli se näköjään ottaa aikansa tuommoiseta pyörtymisestä ja pään iskeytymisestä selviäminen. Mutta tästä eteenpäin minun on sitten käytävä siellä viikoittain. Ainakin melkein. Sillä ei niitä kaikkia juoksevia asioita voi naapureiden kontolle jättää. Kyllähän sen matkan ajelee, kun on hyvä keli. Mutta mitenkähän sitten talvella ja liukkailla keleillä?

2 kommenttia:

 1. Keittosi näyttää hyvältä. Onneksi on maha täynnä, ettei mahoton nälkä pääse iskemään.

  Ostin minäkin eilen kukkakaalia, mutta en ole vielä keksinyt mitää siitä tekisin. Ehkä vaan höyrytän ja maustan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on se kiva ja jännä kukkakaalin maku... Olen monesti vain keittänyt sitä ja ripotellut Herbamarea päälle. Kaloreita annoksessa varmaan 40... Eli juuri noin kuin sinäkin teet, höyrystän ja maustan,

   Poista