lauantai 7. syyskuuta 2013

Murhetta, murhetta

Pari postausta sitten kirjoitin, että äidistä en sitten enää tänne kirjoittele. Mutta kun tämä blogihan on julkinen päiväkirja tuo äidin tilanne on koko ajan päällimmäisenä mielessä.

Tänä aamuna naapurissa asuva serkkuni soitti minulle. Äidin täkki on ollut pihalla kolmatta päivää tuulettumassa. Serkku oli soittanut äitini ovikelloa, mutta kukaan ei ollut tullut avaamaan. Minä sitten hädissäni soitin kotiin. Vähän pökkyräisen oloisena äiti vastasi puhelimeen. Ei varmaan ollut kuullut tuota ovikellon soittoa. Äidin ainoa kaveri, televisio, on aamusta asti täysillä päällä. Olen asentanut tuon vanhanaikaisen lankapuhelimen soittoäänen niin isolle kuin mahdollista, että se kuuluu varmasti.

Serkku sitten kävi äidille kaupassa, haki automaatista rahaa (Tosin soitti ensin minulle, koska pankkikorttiahan ja sen tunnuslukua ei saa antaa toiselle henkilölle. "Nyt saa", oli äiti todennut.), vei pankkisiirrot pankin maksulokeroon... mitähän vielä.

Naapuriavussa ei ole mitään pahaa, mutta tästä ei saa tulla tapa. Äiti on käynyt viime viikolla varmaan viisi kertaa kaupassa jonkun tuttavan kyydillä ja kerran taksillakin. Eli tästäkin näkee, että äidin hommista puutuu suunnitelmallisuus ja pidemmälle ajattelun puute. Kyllä kerta tai kaksi kauppa-asioihin viikossa pitäisi riittää. Ja se ruokapalvelu ei kelpaa. Mutta vielä huomenna soitan ja yritän houkutella ottamaan sen vaikka kokeeksi kahdeksi viikoksi. Serkkunikin sanoi, että heidän äitinsä oli vastustellut tuota ruokapalvelua viimeiseen saakka. Nyt on niin tyytyväinen ja oikein ikkunan ääressä odottaa, että millon se ruoka oikein saapuu.

Ja pahin. Äiti ei ollut ottanut eilen lääkkeitään ollenkaan. Ja pöydällä oli ollut tyhjä kossu-pullo... Kyllähän sitä ennen mummullekin haettiin konjakkia, kun "se friskaa". (Mummu oli kotoisin etelä-pohjanmaalta, frisk, terve). Mutta että lääkkeet veks, kossua tilalle ja siinäpä se sitten onkin... Huono liikkuminen päälle... PRKL.


2 kommenttia:

  1. No voi ei. Ei taida nykyinen järjestely olla äidillesi riittävä. Eikö sinne saa jotain kotipalvelua käymään? Kun joka päivä pitäisi kuitenkin syödä ja ottaa lääkkeet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aion soitaa kotisairaanhoitoon ja pyytää heitä lisäämään käyntejä. Kun edes ne lääkket ottaisi... jos muistaisi... Ja ruokahuolto pitää saada pelaamaan!

      Poista