sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Kukkia kannattaa näköjään kastella ja lannoittaa :)

Mennyt kesähän oli lämmin ja aurinkoinen. Ainakin minun ja parvekkeen mielestä. Mutta kuten vajaa kuukausi sitten kirjoitin, pitkät poissaolot kotoa eivät ainakaan auttaneet parkkeen kukkaistutuksia. Tämän kuvan julkaisin vajaa kuukausi sitten.


Eli aika epätoivoisen näköinen asetalma. Ja katsokaa etenkin noita tukiristikon köynnöksiä, mustasilmä susannaa ja aito elämänlankaa. Nyt olen sitten kuukauden ajan melkein päivittäin kastellut tuota laatikkkoa ja LANNOITTANUT sitä. Tänään tulos oli jo tämän näköinen. Kiitos lämpimien syyskesän päivien.


Krysanteemit ovat kukassa koko komeudessaan. Aito elämänlanka kasvaa ja lehdet voivat hyvin. Mutta tänään luin lehdestä, että tuo elämänlanka on oikea puutarhojen vitsaus. Siitä ei kuulemma pääse eroon muuten kuin asfaltoimalla sen kasvualue viideksi vuodeksi... Onneksi minä voin vaihtaa mullan tuohon kasvulaatikkoon.

Ja ensi kesäksi haluan kasvihuoneen. Ihan pienen vain. Haluan kasvattaa tomaatteja. Eri lajikkeita. Itse.

P.S. Äiti oli tänään puhelimessa ihan reippaan oloinen. Ja ainakin aikoi ottaa kokeeksi sen ruokapalvelun kahdeksi viikoksi. Ja sanoi, että ei enää halua ajolupaa takaisin. Hyvä.

8 kommenttia:

 1. Oi,miten upea muutos,kauniita ovat! Hienoa että äitisi ottaa kokeeksi tuon ruokapalvelun:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämäkin opettaa, että ei kannata luovuttaa heti.

   Ja jo huomenna tulee äidille ensimmänen ruoka. Maksaa kuusi euroa. "Johan minä sillä summalla itsekin tekisin ruokaa"... Joo, niin varmaan, mutta ei varmasti yhtä monipuolista.

   Poista
 2. Todellinen muodonmuutos! Jos sitten tarviit elämänlankaa ens vuonna, niin sitä löytyy muutama kilometri meidän pihapiiristä (murkele). Saat niin paljon ku haluut. ;)

  Hyvä uutinen sinulla lopuksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassua, että vasta nyt tuli uutinen tuosta elämänlangasta. Hyvä tietää, että saan sitä jostain, jos oma kasvatukseni epäonnistuu :)

   Ja välillä vähän parempiakin uutisia. Tai vähäinenkin parempi uutinen tuntuu isolta, kun niin kauan on ollut vain sitä huonoa uutista.

   Poista
 3. Ihanan näköistä!:) Minä ostin heinäkuun lopulla jostain tarjoustalon alelaarista pilkkahinhtaan petunioita (olivat lähinnä kuolleen näköisiä - ei kukan kukkaa) ja aika pian sitkeästi lannoittamalla ja kastelemalla sain ne kukkimaan. Upeasti kukkivat edelleen. Kiva kuulla, että äidinkin kohdalla on nyt asiat vähän paremmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, lanoittamisella ja kastelulla on iso merkitys :) Itsekin ostin kerran jonku surkean kukan eurolla (siis semmoinen pienikukkainen sininen, nyt ei vaan tule nimi mieleen...). Ja sain sen kasvamaan tosi upeaksi!

   Poista
 4. No oho Manta, näähä oot oikia viherpeukalo, komian näköstä!! Ps. Meillä oli iha sama juttu sen ruokapalavelun kansa, appivanahemmat söi vaa pelekkiä pottuja ja niille hommattii ensi päiväruuat, hirviänä pistivät hanttii, vähä ajan päästä esittivät, että iha ite olivat keksineet ottaa sen :D :D :D Nyt niille tullee kaikki päivän ruuat ni tulleepaha syötyä :D Että varmaa se sunki äiti siihe tykästyy....

  Ja nuita tuommosia menoja varte o olemasa hoitotuki, joko perus-, korotettu tai ylin hoitotuki, mutta kannattaa käyä Kelalta lypsämäsä tietua, että mitä sille äitiliinille voi hakia ja mite. Meilläki oli appivanahemmilla ensi kotisairaanhoito ja onnettomat luultii, että semmoset asiat o kunnosa, ei ollu ja niitä ku ei takkauvasti saa ku puolelta vuojelta :( Sillo aattelinki niijen asioita hoitaisa, että entäs semmoset vanahukset, joilla ei oo ommaisia asioita hoitamasa, kyllä ne o tuuliajolla... Tsemppiä Manta ja piä lippu korkialla! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Siis jos minäkään en tiennyt moisista tuista, niin miten sitten vanhukset? Kun se kunnalta saatu tuki tuntuu monen vanhuksen mielestä samalta kuin köyhäinapu. Vaikka jokainen on niitä omista verorahoistaan maksanut. Myös ne vanhunkset.

   Poista