lauantai 2. helmikuuta 2013

Kevättä ilmassa

...paitsi ei ulkona. Kevään tulon huomaa parhaiten ikkunalaudaltaan ja siitä, että vaatekaappiin katsoessa "ei ole mitään päällepantavaa". Olen kerännäyt jo monta päivää intoa, että jaksaisin tänään lähteä katselemaan vaatekauppojen antia. Mutta voi voi. Jo lähes vaakasuoraan vihmova lumisade karisti tuon innon heti alkuunsa. Vähän yli vuosi sitten kerroin ostaneeni jakun. Kun nyt sitten olin päättänyt lähteä vaatekauppaan, ajattelin, että sinnillä mennään. Ja kävelin tuon kyseisen Tazzia-liikkeen kohdalle. Siellä oli vuosi sitten vaan niin innokas myyjä, että et kertakaikkiaan päässyt liikkeestä ulos, ilman että ostit mitään. Tai muuten olisit kyllä kärsinyt melkeimpä omantunnonvaivoja. No, päätin silti olla rohkea. Mutta. Liike oli lopetettu. Eipä sitten shoppailla tänään. Onneksi. Ehkä joku toinen päivä, vaikka maaliskuussa.

Ikkunalaudan kevät on siis alkanut.
Kauan, kauan sitten äitienpäivälahjaksi saamani perhoskämmeköihin kuuluva orkideani jaksaa kukkia aina kaksi kertaa vuodessa. Sama yksilö on myös tuossa sivupalkissa.Tämä ei ole kevätkukka, mutta jouluksi ostamani amaryllis kasvatti vielä yhden kukkavarren.

Ja tämän päivän ateria. Olisi pitänyt siistiä tuo lautanen ennen kuvan ottoa. Palvelutiskiltä lohilasagnea, viikolla ostettua pizza-salaattia ja K-kaupan broiler-pasta -salaattia. Ja en voinut vastustaa kiusausta, kun kuljin leipähyllyn ohi. Ihanaa, vastapaistettua leipää. Elikkäs aika paljon on hiilareita.4 kommenttia:

 1. Ihanat kukat ja herkullinen lautanen!
  Minä en onnistu orkideojen uudelleen kukituksessa. Olen jo luovuttanut yrittämisen ja viskon kasvit roskiin, kun kukinta loppuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orkidean hoidossa käytän erään mummelin ohjetta "siihen tarvitaan kattila ja iso kivi". Eli kukka upotetaan toviksi ruukkuineen veteen. Koska kasvualustana on vain ilmavaa (olisiko?) leca-soraa, tarvitaan paino, että kukka pysyy tovin veden alla. Teen tämän noin kerran kahdessa viikossa, tiskialtaassa. Ei muuta...

   Poista
 2. Kevättä on tosiaan ilmassa ;). Mulla kävi mun orkideani kanssa et se unohtui sinne vesiupotukseen :).

  VastaaPoista