torstai 7. helmikuuta 2013

Noloa

Minä en missään tapauksessa ole ujo ihminen, mutta jotkut asiat nolottavat minua ja saavat minut tuntemaan jopa myötähäpeää. Yksi niistä asioista on Tuuri, tuo kyläkauppa. En ole koskaan käynyt siellä ja en kyllä tule käymäänkään. Minusta on jotenkin niiiiin noloa katsella noita ihmisiä, jotka ovat ostoksilla siellä. En tiedä mistä se johtuu. En ole itse yhtään parempi, rikkaampi tai kauniimpi ihminen, mutta en vain halua, että minut samaistettaisiin Tuurin asiakkaaksi. Tehdään muka hyviä ja edellisia ostoksia... Ennen tuota ohjelmaa jopa ajattelin, että voisin pelkästä mielekiinnosta käydä kaupassa, jos niille kulmille sattuisin. Nyt kyllä kierrän kaukaa. Ehkä asia niin, että koska olen keskiluokkainen ihminen, niin sen katsominen ja todistaminen TV:stä saa aikaan vain masennusta...

Toinen asia, joska saa minut nolostumaan, ovat loppunmyynnit. Täällä aloitettiin eilen esim. erään Marimekon jälleenmyyjän loppuunmyynti. Alennukset olivat 30 - 70%. Ja ihan oli lehdessä kuva naisista alepuserot käsissä. Minusta on vaan jotenkin niiiiin noloa mennä suu hymyssä ja aleprosentit silmissä kiiltäen toisen tappiota todistamaan. Alennukset reiluna alennuksina, mutta loppuunmyynti on eri asia.

Kolmas asia, joka tällä hetkellä nolottaa, on 7-päivää lehti. Alusta alkaen olen vierastanut lehden tapaa tehdä juttuja, joissa retostellaan toisten juomisilla, avioeroilla ja tappeluilla. Muutehan voisin pysytellä tuosta lehdestä täysin irti, mutta kun anoppi tilaa meille aina tasaisin väliajoin siitä saatavan ilmaisen näytenumeron. Protestiksi tuon lehden linjaa vastaan, heitän lehden aina suoraan jäteperiin avaamatta sitä lainkaan. Ja neljänneksi, minä en ymmärrä, miten vanhaa, kunnon maalaisemäntää kiinnostaa seiska-lehden tasoiset jutut. Tuskin hän on edes kuullut kaikista niistä ihmisistä, joista siellä kerrotaan. Tai mistä minä tiedän, kun en suostu lukemaan koko lehteä.

Päivällinen: leipää ja sitä uutta "seksikästä" mutta perinteistä Koskenlaskijaa, avokado runsaalla salaatinkastikkeella ja kreikkalainen salaatti ilman salaatinlehtiä.

7 kommenttia:

 1. Oletko ajatustenlukija vai miksi olet kirjoittanut minun ajatukseni omaan blogiisi?

  En ole käynyt Tuurissa, en tule koskaan käymään enkä edes katso Tuuria telkkarista. En myöskään ole käynyt Thaimaassa enkä tule koskaan käymään siellä. Pitäisikö tähän sarjaan saada vielä joku muu T-kirjaimella alkava paikka? Timbuktu?

  Pohjan Somen loppuunmyynti: ihan samaa mieltä. Toinen oululainen erikoisuus on uuden liikkeen avajaiset tai super-hyper-ale-päivät. Viimeistään kuudelta oltava jonottamassa ja ovien auettua unohdettava kaikki kohteliaisuussäännöt. Oma etu ennen kaikkea.

  7-päivää: meillekin tulee aina silloin tällöin kuukauden lehdet - kuka lie tilaa. Epäilen appiukkoa. Lehti menee suoraan paperikeräykseen. En voi uskoa, että ihmiset tilaavat lehteä tv-ohjelmatietojen takia, ne on kätevä katsoa guidesta. Huonon journalismin ystäville lehti on tietenkin unelma.

  Ai, löytyihän meistä jotain eroakin: en tykkää sipulista. Muuten salaattilautanen näyttää syötävän hyvältä.

  T. Aikku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ihan samaa mieltä Thaimaasta. Minulle sana Thaimaa on synonyymi sanalle porno. Tosin täytyy myöntää, että ne ketkä ovat siellä käyneet kehuvat kyllä paikkaa. Esimerkiksi minun ainostaan oulun murretta puhuva serkkuni... Mutta minua ei sinne houkuttele mikään!

   Poista
  2. Minulla on ihan sama juttu, minulle ensimmäinen Thaimaasta mieleen tuleva asia on huorat. Ja kun joku miespuolinen sanoo käyneensä Thaikuissa, mielipiteeni hänestä laskee heti pohjamutiin, vaikka kenties joku mies on siellä joskus käynyt ihan vaan lomallakin. Ehkä.

   Haluaisin käydä kaikissa muissa maailman maissa, paitsi Thaimaassa.

   Seiska on kyllä sellainen myötähäpeän aiheuttaja, etten ole minäkään lukenut vuosiin.

   Ja Vesa Keskinen... Minä en helposti reagoi kenenkään ulkonäköön, mutta Vesa Keskinen ja Jani Sievinen ovat kyllä sellaisia, että saa puistatuksia aikaan.

   Poista
  3. Ja Turkkikin tekee tiukkaa, koskaan en ole siellä käynyt... enkä todennäköisesti tule käymäänkään.

   Poista
  4. Sama täällä ja tuostahan Turkistahan minä saan kolmannen T-kirjaimella alkavan paikan Tuurin ja Thaimaan seuraksi. Mies on käynyt kerran parikymppisenä nuorena miehenä Turkissa ja häntä ei kuulemma kannata toiste enää houkutella maahan.

   Poista
 2. Meillä on mökki tunnin ajomatkan päässä Tuurista. Olemmekin käyneet siellä mökin ostamisen jälkeen kerran kesässä. Ei siellä mielestäni ole mitenkään halpaa. Joka kerta ihmettelemme, mistä se porukka kaikkine matkailuautoineen saapuu. Tuurin kyläkaupan pihassa on hyvä Voglian liike (parempi kuin Treen) sekä hyvä kenkäliike. Ne vetää meitä sen kerran kesässä käynnin.

  Tuo Thaimaa on ihan outo juttu. En ole käynyt ja ei kiinnosta. Monet kehuvat, mutta esim . kummatkaan vanhemmistani eivät lainkaan. Nyt mies puhuu, että kai siellä pitää joskus käydä. Voi tsiisus. Hirveä lento ja maksaa, ja minä en ole ainakaan yli viikkoa siellä. Ei kiinnosta, mutta voihan minulla olla asennevamma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se ole asennevamma. Tai mistä minä tiedän... Emme me ole ainoita, joita Thaimaa ei vain kiinnosta. Ja se lento on kyllä myös kiduttavan pitkä ja jotkut raahaavat jopa pikkulapsia sinne...

   Poista