torstai 28. helmikuuta 2013

Polkupyöräkelit lähenevät

Olen ajatellut sijoittaa tässä kevään korvalla uuteen polkupyörään. Sellaiseen, jolla voisi ajella ihan kunnolla. Nyt minulla on Trekin "barbipyörä". Sitä voisi kait varrata näihin tämänpäivän Jopoihin. Kyllä sillä lyhyitä matkoja ajelee, mutta kovin pitkälle reitille sillä ei viitsi lähteä. Samoin geokätkeilykelit lähenevät. Joten PoikaKoira pitää totuttaa istumaan pyörän etukoriin, jotta voin ajella vähän kauemmaksi etsimään niitä kätköjä. Saapa nähdä miten tuo onnistuu? No miksi ei. Pikkuhiljaa herkkupalojen avulla, hihnaa ei tietenkään saa pitää liian löysällä. Toivottavasti koirakin oppii nauttimaan vauhdin hurmasta! 

Nyt sitten loppui kevään eteneminen näillä nurkilla! Kaamea räntäsade. Turha haavaillakaan pyöräilykeleistä. Ja ensi viikoksi on luvattu kovaa pakkasta.

Minä muuten onnistun päästämään suustani aina jotain tilanteeseen sopimatonta. Kun tässä taannoin mainitsin Aviokin siskolle, joka on kaikenlaisen urheilun harrastaja, tästä polkupyörähaaveesta, hän kysyi, että millaisen pyörän aion laittaa? Tarkoitti siis mallia, vaihteiden määrää, maastoon vai kadulle jne. Minä möläytin "sellaisen, jolla on kiva ajaa työmatkat". No ei tässä mitään, mutta kun kahvipöydässä istui Aviokin kaksi työtöntä veljeä... Luulivat varmaan, että v....lin...

Varjot lyhenevät.

4 kommenttia:

 1. Aina sitä välillä tulee möläytetyksi kaikenlaista, mutta elämäähän se on.

  Mies lähti Ollin kanssa iltalenkille räntäsateeseen. Tein porkkana-linssikeittoa ruoaksi ja iltapalaksi lupasin sulattaa pakastimesta pullaa. Mies on joskus helposti lahjottavissa.

  Mullakin tekisi mieli uutta pyörää, sellaista maantieversiota. Näen silmissäni kesäpäivän ja ajan hyvin rullaavalla pyörällä 50 km lenkin. Todellisuudessa tulen ajamaan nykyisellä (tyttären vanha) pyörällä 12 km yhteen suuntaan työmatkaani vesisateessa henki pihisten... ja sitten kun kamppeet ovat kuivuneet, ajan takaisin kotiin 12 km.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun työmatkani on "onneksi" vain 6,7 km. Sen kyllä ajaa kelillä kuin kelillä. Mutta sen verran kun ikää on tullut lisää, niin ihan pahimmilla keleillä ja talvella kyllä menen töihin autolla. Joko julkisilla tai omalla...

   Ja tytär taitaa saada minun entisen pyörän itselleen kesäpyöräksi. Kyllä minusta polkupyörään kannattaa sijoittaa. Luonto säästyy ja kunto kasvaa!

   Poista
 2. Sammakoita hyppii suusta varmaan jokaisella. Muistan kerran opiskeluaikoina olin harjoittelujaksolla psykiatrisella jaksolla. Pelattiin potilaiden kanssa korttia. Yksi potilaista oli varsinainen korttihai ja niinpä totesin "tuota ei voita hullukaan".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerran julistin eräälle nuorisoporukalle isoon ääneen "Tupakanpoltto kannataa aina!" -Mitä? "Tupakanpoltto kannattaa aina!"... Piti sanoa "Tupankonpolton lopettaminen kannattaa aina..."

   Poista