maanantai 6. toukokuuta 2013

Esikasvatusta

Aloin eilen tutkiskelemaan tarkemmin, millaisia siemeniä olinkaan oikein ostanut kesäksi. Ja hups! Kolmen siemenpussin takana luki: esikasvatus huhti-toukokuussa. Eipä siinä sitten mitään. Tänään puutarhaliikkeeseen ja ostamaan tarvittavia varusteita. Ja nyt selvisi sekin, miksi tuoksuherne ei ehtinyt viime kesänä tehdä kuin pari hassua kukkaa. Sekin kuului tuonne esikasvatettavien kasvien ryhmään. Esikasvatattaviksi menivät siis tuoksuherne, aito elämänlanka ja kelloköynnös. Kaikki tukea vaativia, kiipeäviä lajikkeita. 

Aito elämänlanka ja kelloköynnös menevät mökin kasvatuslaatikon takaosaan, tuoksuherne jää parvekken kasvatuslatikkoon. Mieleni olisi niin kovasti halunnut ostaa vielä krassin siemeniä. Mutta se on liian isolehtinen minun pieniin kasvatuslaatikoihini.

Tuollainen keittössä mullan kanssa tuhertaminen on sitten hankalaa. Vaikka kuinka yrität olla varovainen, aina jossain välissä sitä multaa varisee pitkin lattioita. Loppupeleissä sirottelin lusikalla multaa siementen peitoksi. Mutta sotkulta ei voinut välttyä. No, kuuluu asiaan.

Aika vähän oli kolmessa siemenpussissa siemeniä. Kelloköynnöksen siemeniäkin vain kahdeksan.

 Hulluilta päiviltä ostamani amppeli alkaa olla parhaimmillaan.

4 kommenttia:

 1. Tuoksuherneet on ihania. Minun äiti esikasvatti ja istutti taimet vahvaan multaan aikanaan. Ne oli aivan upeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on sellainen muistikuva, että suoraan maahan vain. Liekö nyt jalostettu niin pitkälle ja kukinta-aikaa yritetään pidentää, että esikasvatusta suositellaan.

   Poista
 2. Mä laitoin krasseja esikasvatukseen kananmunan kennoon ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olisin laittanut ne esikasvamaan kananmunien kennoon, mutta kun ei ollut yhden yhtä kennoa jemmassa. Ei edes kananmunia jääkaapissa...

   Poista