keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Pitkä viikonloppu

Aika resuisia ovat nämä toukokuun viikot. Taas on vapaapäivä ja yksi ylimääräinen vapaa. Ei silti, että se haittaisi. Ja sadettakin on tänne luvattu. Miten lie käy haravoinnin kanssa mökillä... No, sinne kuitenkin lähdetään, onhan sieltä lyhyempi matka myös äitiä tervehtimään.

Tänään päätin leipoa mökkievästä. En olekaan tainnut leipoa sitten syksyn, kun tein sitä karviaismarja-piirakkaa. Tänään tein yhtä suosikki-piirastani, mustaleima-sipulipiirakkaa. Se on ikivanha Valion resepti, eipä löytynyt enää just tällaisena netistä, variaatioita kyllä oli.

Rasvaa on ainakin tarpeeksi. Noudatin suurinpiirtein ohjetta, mutta käytin seitsemän sipulia ja jätin kuminan pois. En vain yksinkertaisesti pidä sen mausta. Sipulit pehmenevät, ah niin ihanan pehmeiksi tuossa balsamietikassa ja muskotti antaa kivan säväyksen. Ja tämän osalta jos minkä, kaasun tuotanto on varmistettu. Mutta eihän se mökillä haittaa :)

Seitsemän sipulia menossa -mihinkäs muuhun, kuin NicerDiceriin!

Balsamiviinietikka ja mausteet.

Lopputulos

Muistan, kun vein tätä piirakkaa kerran työpaikalle. Ja kun sen sinne työpaikan pöydälle tuo, niin eihän kaikki ole läsnä ja tiedä, keneltä piirakka on. Niinpä kuulin kerran keskustelun: "Mitä tämä täyte on?" - Sipulia, vastasi joku. "Eikä ole..." - On se, vastasin minä. "No ei varmasti ole, kyllä minä nyt sipulin maun erotan!" - No on se, vastasin minä, minä olen sen itse tehnyt...

Eli tätä piirakkaa voi tarjota myös niille, jotka periaatteessa vastustavat sipulia... (eli nirsoille:)

4 kommenttia:

 1. Hyvän näköinen piirakka !

  VastaaPoista
 2. Olen nirso, en syö sipulia. Periaatteessa voisin syödäkin maun puolesta hyvin kuullotettua/haudutettua sipulia, mutta vatsasi ei siedä sipulia. Käymistila alkaa välittömästi ja kestää pari päivää. Juuri mikään muu ei närästä yhtä paljon, mikä lie tässäkin on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos vatsa ei kestä sipulia, niin tätä piirakkaa en todellakaan suosittele! On nimittäin sellaiset seuraukset, että koirakin ihmettelee tuoksua...

   Poista