maanantai 27. toukokuuta 2013

Herkuttelua

Nyt on ihan oikeasti herkuteltu. Eräs työkaverini jää eläkkeelle ja hän tarjosi tänään työpaikalla oikein kunnon kahvitarjoilun voileipä- ja juustokakuilla. Voi että minä olen tavallaan kateellinen tuolle henkilölle. Hän voi jäädä pois työstä hyväkuntoisena ja nuorena. Kyllä vain, minä pidän 60-kymppistä vielä nuorena! Omien vanhempien vanhenemista seuranneena vanhuus alkaa mielestäni joskus 70 paremmalla puolella. Milloinhan minä pääsen eläkkeelle? Hallitus hilaa eläkeikää koko ajan ylemmäksi ja ylemmäksi... Eräs toinen jo eläkkeellä oleva työkaverini totesi, että mitä hän oikein eläkkeellä tekee? Voi, voi. Minulle ei ainakaan tekemisestä tulisi puute, rahan riittävyys voi kyllä rajoittaa toimintaa jonkin verran.

Istutin sunnuntaina mökin kasvatuslaatikot. Vanha sanonta täällä päin on "Ei ennen kesäkuun kymmenennettä". Mutta kun ensi lauantaina on reissuun lähtö, niin istutus olisi mielestäni näillä keleillä lykkäytynyt aika myöhäiseksi. Toivottavasti nyt sataa edes jonkin verran, että istutukseni saavat kosteutta. Toisaalta, onhan minulla se serkku siellä...

Vuohenputket kukkivat parhaillaan.

Tästä se lähtee. Tilliä, persiljaa ja kahta lajia salaattia. Takana esikasvatetut aitoelämänlangat.

4 kommenttia:

 1. Voi kun pääsiskin eläkkeekkeelle... No, siihen on niin kauan aikaa, joten ei auta kuin vain jaksaa töissä. Niin ja eihän sitä tiedä onko silloin enää eläkejärjestelmää enää olemassakaan.

  Mulla on esikasvatettuna krasseja ja tomaatteja, jotka pitänee ne kohta siirtää ulkoilmaan ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tomaatit ovat aina olleet haave-listallani, jospa joskus...

   Poista
 2. Eipä tulisi eläkkeellä aika pitkäksi, jos vain nykyinenkään tahti pysyy. Ja olisihan se kiva vaan ollakin, tekemättä mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, lukea aamun lehteä rauhassa ja katsoa, kuin osa polkee pyörällä töihin... katsella aamu-tv:tä, lukea rauhassa kirjaa...

   Poista