sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Muurikka

Nyt huutavat jalat hoosiannaa. Päivän möyriminen ja kyykisteleminen mökin kukkaistutuksissa ja saunan siivoaminen (siis konttailu lauteiden alle) saivat pohkeeni sellaiseen kipeystilaan, että hyvä jos tuolilta pääsee ylös. Olkapäät on poltettu ja kasvot punoittavat mukavasti. Tämä on kesä!

Mökin kuistia ei sitten aloitettu hiomaan. Kuistin lämpötila nousi reilusti yli 30 asteen, joten homma olisi ollut lähinnä kidutusta. Ensi viikonloppuna ei ehdi ja seuraavana ollaan matkoilla, joten todennäköisesti seuraavan kerran kun hiontaan voi ryhtyä, seuranamme on myös hyttysten iloinen armeija.

Meillä on Aviokin kanssa ikuinen ongelma mökillä. Nimittäin saunomisen ja ruokailun ajoittaminen. Mökillä syödään aamupalan lisäksi vain kerran päivässä. Minä haluaisin pääruokailun olevan siinä klo 15 ja saunan sitten illemmalla. Mutta Aviokki taas haluaa saunoa aiemmin, koska "täydellä mahalla ei ole mukava saunoa". Kenellä nyt on täysi maha vielä illalla? No, Aviokilla, ihmeen hidas ruuansulatus... Annoin tällä kertaa periksi ja päivän ruokailu venyi tuonne klo 19 korville. Arvaahan sen, miten siinä käy. Ainakin minä olin jo niin väsynyt päivän puuhailuista ja kun sen päälle oli vielä saunominen ja ruokailu, niin teki tiukkaa katsoa Euroviisuja... Ja ihan turhaan. Suosikkini Islanti ei pärjännyt. Ja Suomelle kävi niin kuin aina, kovat ennakkolupaukset ja sijoitus loppupäässä.

Uusi ruuantekovempele mökillä, Muurikka. Ihastuin tähän heti. Tämän saa tosi kuumaksi ja ruoka kypsyy nopeasti. Nyt paistumassa possunsuikaleita, herkkusieniä ja kesäkurpitsaa punaviini-hunaja marinadissa (kaupan tuote, oli hyvää). Ei hiilareita!

8 kommenttia:

 1. Näyttääpä ruoka hyvälle. Ei tule käryt sisään tuolla menetelmällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska tämän saa tosi kuumaksi, lihat kypsyvät nopsaan eiväykä ehdi kuivua. Ja mökillähän ruoka tehdään aina ulkona. Vain perunat keitän sisällä liedellä. Niiden makuun kun ei vaikuta, onko ne keitetty kaasugrillin keittimessä vai hellalla...

   Poista
 2. Kun saisikin viettää kesän ilman hyttysiä...

  Mekin tehdään mökillä ruoka ulkona, mutta muurikan sijaan käytetään valurautapannuja. Potutkin ovat joskus ulkotulella kiehumassa, kun rannassa on kaksi tulipaikkaa. Eihän ne mitään luksusulkokeittiöitä ole, mutta asiansa ajaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mökillä tarvitsekaan olla luksusta, tunnelma ja viihtyminen ovat pääasioita. Meillä ei vain ole edes perintönä niitä valurautapannuja. Yksi pata on ja siinäkin kasvaa kesällä kukkia...

   Poista
 3. Aluepalvelunsa näyttääpä herkulliselta. Pitäs hankkia tuo muurikka, niin vois tehdä vaikka paellaa ja muurinpohja lettuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aluepalvelu... et kai vain käytä ennakoivaa tekstinsyöttöä :) Joo, kyllä oli hyvä hankinta tuo muurikka. Suosittelen!

   Poista
 4. Vau, näyttää ja kuulostaa hyvältä! Melkein tuoksuukin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tosi tyytyväinen. Ennemmin tämä kuin grilli.

   Poista