lauantai 11. toukokuuta 2013

Sadetta, sadetta

Siinä samassa kun saavuimme mökille, alkoi vesisade. Ja sitä jatkui ja jatkui... Joten lähdimme mökiltä kotiin suunniteltua aiemmin, koska mitään keväthommia ei mökillä pystynyt tekemään ja naistenlehdetkin tuli luettua päivässä läpi. Eikä vieläkään ole aurinkoa näkynyt. Ja uutisissa hehkutetaan Etelä-Suomen lämpöennätyksistä...

Tänään huomasin jälleen, että sillä on vaikutusta, jos jossain lehdessä tehdään tietystä raaka-aineesta ruokaa. Bongasin nimittäin äidiltä "kierrätykseen" annetusta Kotiliesi-lehdestä rahkaisen mansikkakakun ohjeen. Samantyyppinen ohje oli myös postin mukana tulleessa Valion Kotiruokaa-lehdessä, mansikkarahakakakku. Niinpä päätin väkertää äitienpäivän kahvihetkeen tuollaisen kakun, noudattaen enempi Kotilieden ohjetta.

Mutta. Marketissa mansikkarahkahyllyn kohdalla ammotti tyhjyyttä, samoin kakkuun tarvittavan lime-valkosuklaarahkan kohdalla. Joten otin mansikkarahkan tilalle kuningatarrahkaa ja lime-valkosuklaarahkan tilalle sitruuna- ja vaniljarahkaa. Pohjaan en käyttänyt suklaahippukekesejä vaan vadelmaisia Domino-keksejä. Enkä viitsinyt raastaa lime-hedelmän kuorta mukaan. Espanjalaisia mansikoita sentään oli. 1.90 €  400 gramman rasia. Kukahan laittomasti maassa oleva siirtotyöläinen on nekin espanjassa alipalkalla poiminut?

Huomenna maistetaan!

Niin, muistan kerran kun joku teki ruokaa Teijan keittössä -ohjelmassa ja käytti siihen Mustapekka-juustoa. Ainakin meilläpäin kaupoista olivat Mustapekka-juustot loppuneet seuraavana päivänä. Siihen ei oikein taida olla vaihtoehtoista raaka-ainetta?

4 kommenttia:

 1. Hienon näköinen kakku. Mutta menikö rahkaa 6 purkkia? Ainakin kakkua riittää, mutta sehän on hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, rahkan määrä ohjeissa oli 500/maku gr, Eli ostin kolme purkkia/maku, ja jäi yli kumpaakin (kuningatar ja vanilja/sitruuna). Syön aamupalan lisukkeena ylimääräiset...

   Poista
 2. Varmasti herkullista! Katsoin itsekin kyseistä ohjetta Kotiliedestä.

  Ps. Pian on keeeesä. Kotimaiset mansikat ja vaniljajäätelö! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis minua epäröihtivät eniten nämä ulkomaalaiset mansikat... Mutta ihan hyvältä maistuivat.

   Poista