keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Alennusmyynnissä

Kävin tänään ensimmäistä kertaa tälle kesälle alennusmyynneissä. Minusta näytti, että paljon oli vielä tavaraa tarjolla. Ja minä ostin... dadaa... villapaidan! Pitää olla kaukaa viisas!

Huomenna pitäisi sitten alkaa mökin kuistin kunnostus. Itikoiden varalta ostin tämmöisen vempeleen K-kaupasta. Tarjouksessa oli tämäkin.


Ihan tämä sama malli se ei ollut, mutta samalla periaatteella toimiva. Ja alle 40 euroa! Pitäisi pitää hyttyset loitolla 150m:n sätellä. Olen kauan haaveillut sijoittavani sellaiseen nestekaasulla toimivaan hyttysansaan, mutta niiden korkea hinta on hillinyt ostahalujani (liki 500 euroa). Lisäkustannuksia tuo vielä nestekaasu, jota aktiivikäytössä kuluu kuulemma kolme pulloa kesässä. Ainoana haittana näiden käytössä voidaan pitää sitä, että ne hyttyset ovat sitten pois pikkulintujen ravinnosta... Mutta hakekoot hyttysensä kauempaa kuin 150m:n sisältä.

Eli ensin tulevat sääsket, sitten paarmat ja mäkäräiset ja lopuksi hirvikärpäset. Voi tätä Suomen kesän ihanuutta!

Mökin kuistin päällä, juuri portaiden kohdalle, on haarapääsky tehnyt pesän. Aikanaan isäni laittoi hirsien päälle tuota kananverkkoa estämään pesien teon... eipä auttanut. Vastineeksi hän teki muutamia "lauteita" kauemmas porraspäästä pesimistä varten. Taisi sillä lauteella yksi kesä ollakin pesä, mutta muutoin pesä näköjään rakennetaan juuri sille vilkkaimmalle paikalle. Nyt siellä on varmaan jo poikasia!

2 kommenttia:

 1. Olisi mielenkiintoista tietää toimiiko tuo laite. Ne kaasukäyttöiset kalliit on monen kehumia. Kirjoittele kokemuksista myöhemmin, jos viitsit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No enpä oikein tiedä.... kyllä sinne hyttysiä meni, mutta kyllä niitä myös pörräsi ihan tarpeeksi ympärillä. Paras keino edelleen on savuava hyttyskierukka ja ThermoCell -karkoitin... (olikohan nimi noin?)

   Kaasukäyttöiset ovat hyviä, niin olen minäkin kuullut. Ja jos pitää niitä päällä pidemmän ajan yhtä soittoa, ei synny sitä seuraavaa hyttysukupolveakaan.

   Poista