maanantai 29. heinäkuuta 2013

Asia on pihvi!

Ihanan helteisiä lomapäivien rippeitä on tullut vietettyä mökillä oikein urakalla. Pitkää viihtymistä edesauttoi se, että hyttysiä ei meidän perukoilla ole ollut juuri ollenkaan. Jossain niitä kuulemma on ihan riesaksi asti. Liekö asiaan vaikuttanut sopivalta kantilta puhaltanut tuuli ja auringon mollottaminen liki pilvettömältä taivaalta.

Ja pitkästä aikaa ruoka-päivitystä. Paistoin nimittäin ensimmäistä kertaa elämäni aikana pihvit! Joo, ihan totta. Olen toki liharuokia tehnyt, mutta useinmiten uunissa. Ja pihvejäkin meidän taloudessa on syöty, mutta Aviokki on ollut paistomestarina. Nyt sitten ostin sellaiset valmiiksi pippuriodut naudan entrecotee-pihvit. Mökillä on paistamiseen ohutpohjainen, lähinnä läkkipellin kaltaistesta aineesta tehty paistinpannu. Tosin teflonpintainen. Paistoin pihvit ohjeen mukaan voin ja ruokaöljyn seoksessa. Neljä minuuttia toiselta puolelta. Tuli musta ja hyvä paistopinta :). Joten päätin paistaa toista puolta vähän vähemmän. Toinen pihvi paistui sitten kohtalaisesti ja toinen jäi vähän liian mediumiksi... Mutta aika hyvä ekaksi kerraksi...

Salaatissa oman maan salaatinlehtiä tilliä ja persiljaa, tomaatti, kurkku, feta ja oliivit kaupasta. Uusia perunoita ja pihvien paistorasvassa pehmitettyjä sipulirenkaita. Alla se pihvi. Kolme sillin viipaletta puuttuu kuvasta. Ruokajuomaksi 1% piimää. Oli hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti