sunnuntai 24. marraskuuta 2013

3. käsky

Tänään kyllä rikottiin kolmatta käskyä ihan urakalla. "Muista pyhittää lepopäivä". Aamulla Aviokki harjasi matot puhtaalla lumella ja tamppasi ne. Minä pesin saunan lauteet painepesurilla. Yhteistuumin pyyhittiin vielä vaikeampien paikkojen pölyjä, kuten kirjahyllyn ylätasoja. Jotenkin kodin ja mummun perintö kummitteli tuolla takaraivossa niin, että ainakin mattojen tamppauksesta odotin paheksuvia kommentteja. Ja jos nyt ei suoranaisia kommentteja, niin ainakin naapureiden miettivän niitä. Ja painepesurin jytinäkin kuului varmasti naapureille... Niin, ja pyykkiäkin pesin.

Matot jätettiin yön yli ulos tuulettumaan, taloyhtiön kuivaustelineelle. Jos joku hauluaa, niin siitäpähän vie. Varmaan tarpeeseensa vie. Aviokki tuumasi, että saa olla viimeinen kerta, kun painepesurilla lauteita pestään. Laite pitää ensin hakea anoppilasta ja tuon laitteen virittäminen ei ole ollenkaan yksinkertaista, kun sitä harvakseen tekee. Ja raskas ja painavakin se on. Eli seuraavan kerran lauteet pestään kuulemma juuriharjalla. Ja sitähän minä en tee... Aviokki lupautui tekemään sen seuraavalla kerralla. Saas nähdä. Minä kyllä ehdotin saunaremonttia...

Huomenna pitäsi sitten siivota perinteisesti. Jotta joulun alla pääsee vähän helpommalla.


Ja ehdin käydä tyttären ja PoikaKoiran kanssa katsomassa Valoa Oulu! - taideteoksia. Tämä oli kaikesta huolimatta tehosunnuntai! Tulisivatpa ne tilaamani Le cousin Paul -valot pian. Ja vielä pitää muuten silittääkin!

4 kommenttia:

 1. Wau! Ihanan ahkeraa! Toivottavasti meillekkin iskee tuollainen puuska ajoissa, ettei tarvitse saada perinteistä joulusiivousstressiä. Tosin olen kovasti yrittänyt houkutella perhettä, että lähtisimme joulua "pakoon", mutta ne rontit ei oo lämmenneet ajatukselle ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen muutaman kerran käynyt joulun jälkeen ihan vaan Kanarialla. Odotan, että joskus tulee sellainen väli, ettei lasten (tai lastenlasten) vuoksi tarvitse viettää joulua täällä ja voisi todellakin ohittaa koko joulun.

   Tämä on tosiaan joulusiivuokseni. Viime vuonnakin vain imuroin... Ja joulun tuli siitä huolimatta.

   Poista
 2. No huh huh, onpa sielä ahkeroitu, mulla alako verenpaine taas kohuaan tuosta listasta, nii oli hengästyttävä :D :D :D Mulla oottaa jääkaapin ja uunin pesu, siinä se kyllä kans joku hetki vierähtää, ku purkaa ne atomeiksi, mutta se saa mennä ens viikonloppuun... huoh, vaikka sinne moon jo varannu kakkupohojien ja koristeijen tekua... viikonloput o kyllä iha liia lyhyviä :/ Mukavaa viikkua Manta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus se on vaan pakko repästä ihtensä hommiin. Meijän vessan lavuaari ei vejä kunnolla ja mun on pitäny kuhtua huoltomies kattoon sitä, mutta ku vessa on ollu niin kamalasa kunnosa, että en oo kehannu ees kuttua huoltomiestä paikalle. Jospa ny siivouksen jäläkeen...

   Poista