tiistai 12. marraskuuta 2013

Teeveen ääressä

Niin vain hurahti jälleen kaksi tuntia tv:n äärellä. Ja ruokaan liittyvien ohjelmien parissa tietenkin. Aviokki tuumasi jo, että milloinkahan tuo ruokabuumi tv-ohjelmissa menee ohi. Onneksi meillä on nyt kaksi televisioita, kun mökki-tv tuotiin kosteudelta suojaan. Niin ei tarvitse tapella siitä, mitä katsotaan.

Ensin katsoin uusintana Neljän tähden illallisen. Siitä jäi toteuttamisideana ne ruokaöljyssä ja hunajassa uunissa paistetut valkosipulit. Aion toteuttaa sen heti tulevana viikonloppuna. Olen kerran syönyt vastaavalla tavalla tehtyjä valkosipuleita ja ne maistuivat taivaallisilta. Nyt pitäsi vain hakea tuosta lähikaupasta, Viskaalin tilan lähiruokamarketista, sopivat pihvit. Ja yrittää paistaa ne. Yksi yrityshän oli jo kesällä. Ja lisukkeeksi noita valkosipuleita.

Sitten seurasi Blogistania: Vatsa sekaisin kilinkolin. Tuossa ohjelmassa oli vieraana Nanna, jonka blogin Kaikki äitini reseptit löydätte tuosta sivupalkista. Tuossa ohjelmassa he keskustelivat mm. siitä, että kouluihin olisi saatava ruokakasvatusta. No, jos kaikki tahot saisivat kouluihin haluamansa kasvatusaatteet, venyisi pikkuisten koululaisten työpäivä 26 tuntiseksi. Mutta ihan huuhaata idea ei ole. Jopa minä vierailin muutama vuosi sitten ranskalaisessa koulussa, jossa ruoka tarjoiltiin oppilaille pöytään! Se jos mikä, on tapakasvatusta.

Ja viimeisenä Koko Suomi leipoo. No, minä en leivo. Ja syynkin voitte lukea vaikka blogin otsikosta. Mutta ihania suklaisia unelmia siellä leivottiin. Ja jos minä joskus jonkun leivoksen ostan, se on nimenomaan suklainen!

Onneksi huomenna ei tule kuin Taivaan tulet... Mutta voipi olla, että olen aika väsynyt. On nimittäin tiedossa 11 tunnin työpäivä.


2 kommenttia:

  1. Kyllä oli herkullise näkösiä ne suklaajutskelit eile illalla, slurps! Mutta sitä Nelijän tähen illallista mää en seuraa, köö mää jo katon sitä Australian Master Cheffiä ja sitä tullee viikosa nui viis tuntia ja sen lisäksi o pari muuta ohojelmaa, jokka o pakko nähä, ni jostaki pittää karsia, köö ei ehi sentää koko viikkua telekun eesä viettää :D :D Nuo valakosipulit kuulosti kyllä aika hyvälle...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä Australian Master Cheffiä tulee kyllä runsaasti. Jo alkusyksystä katselin sitä mökillä sunnuntaiaamuisin. Ja vieläkin sama kilpailu jatkuu... Meidän tv-yhtiöllä ei taida olla resursseja noin piiiiiitkään jättikilpailuun. Junior Master Cheffikin meni läpi muutamalla jaksolla. Tosin ei lapsia saa kovin jättikilpailuilla rasittaakaan...

      Poista