maanantai 18. marraskuuta 2013

Nettiostoksilla

Kyllä! Nettiostoksilla! Asia on ihan ensimmäinen kerta minulle. En ole koskaan ostanut yhtään mitään tavaraa netin kautta. Jotenkin pelottaa se luottokortin kanssa pelaaminen. Tai saapuuko tavara ehyenä perille. Matkoja kyllä olen tilannut netin kautta, mutta se on minusta jotenkin ihan eri asia... No, eihän se kyllä ole yhtään eri asia. 

Mikä sitten sai minut tarttumaan asiaan? Ette ikinä usko, valopallokoristeet. Monesta sisustusblogista olen huomannut nämä La Case de cousin Paul -valopallot.Näitä pitäisi olla Stocmannilla, mutta eihän täällä niitä enää ole, loppuun myyty aikaa sitten. Eräs bloggari kertoi tilanneensa valopallot netistä, miksi en siis minäkin? Valitsin tuon kuvan Helsinki -värityksen 35 pallolla. Nyt sitten vain odotellaan Ranskan pakettia saapuvaksi.

Aamulla tosin sanomalehden otsikko sai minut heti epäileväiseksi. "Osa postista ei pääse koskaan perille". Minun tuurilla tämä paketti kuuluu varmasti tuohon ryhmään. Nythän paketin kulkua pystyy seuraamaan netin välityksellä. Pitäisi vain ottaa selvää miten. Tuon lehden jutussa oli esimerkkinä paketti, joka lähetettiin USA:sta ja se katosi Helsingin ja Porin välillä. Onneksi lentolakko peruuntui, koska suurin osa postista kulkee lentorahtina.

Tuosta postin katoamisesta vielä. Aviokki vuokrasi aikanaan poikamiesboksinsa eräälle miehelle, postinkantajalle. Kun tuo mies lähti pois asunnosta, hän jätti sen siivoamatta. Sieltä hänen jäämistöstään löytyi lukuisia aikakausilehtiä, laidasta laitaan. Ja takakansissa oli jokaisessa eri vastaanottajan nimi...

Muuten, vasta myöhemmin hoksasin, että en voikaan sijoittaa palloja niille suunnittelemaani paikaan. Meillähän on se PoikaKoira, jonka intohimona ovat pallot. Ja PoikaKoira pystyy ilmiömäisiin hyppysuorituksiin, kun on tavoiteltavana jotain hauskaa, vaikka valopalloja...

10 kommenttia:

 1. Pallot pitää sitten sijoittaa poikakoiran ulottumattomiin, ei siinä sen kummempaa. Uskon paketin tulevan perille - eikös se hävikkiprosentti ollut kuitenkin aika pieni. Luin nimittäin saman jutun.

  Kun tytär haki Australiaan yliopistoon, haku tehtiin Kilroyn kautta. Posti hukkasi paperit ja piti laittaa uudet menemään. Toisen kerran ne laitettiin kirjattuna. Meni muutama viikko ja Kilroyltä ilmoitettiin, että nyt ne toisetkin tulivat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja just luin nettiKalevasta, että postin jakelu täällä Pohjois-Suomessa uhkaa lakolla viikonloppuna. Vaikka ei ne pallerot varmaan vielä ehtisikään tänne. Ilmoittelen kyllä blogissa, kun pallerot saapuvat. Minä vain olen niin malttamaton...

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Eikö vain! Kannatta vierailla tuolla sivustolla. Siellä on mukava sivu, jossa voi myös itse suunnitella haluamansa värisen valopalloketjun.

   Poista
 3. Ihanan valoisat valopallerot! :) Just yksi päivä ikävöin Stockmannia. En niinkään siksi, että jotain nyt haluaisin ostaa, mutta siellä on oma tunnelmansa. Tykkäsin toisinaan vain kierrellä ja fiilistellä kaikkea kivaa katsellen. Saattoihan sieltä joskus jotain sisustusjuttua mukaan tarttuakin. :D Täällä peräkylällä ei liiaksi asti mitään hohdokkaita liikkeitä ole, sanoo nimimerkki Oikeasti harvoin shoppaileva. ;)

  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla merkillä on myös monia muita mukavia lamppuja! Toivottavasti tämä täkäläinen postin tukilakko loppuu ja saisin mahdollisimman nopeasti tuon valopalloketjun!

   Samoin hyvää viikon jatkoa sinne!

   Poista
 4. Minäkin ostin eilen tuolta samaisesta verkkokaupasta pallovaloja! Oli pakko tilata kahdet, kun en osannut päättää, minkä väriset haluan :) Nyt odottelen malttamattomana pakettia saapuvaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Minä sain sähköpostiini jo paketin lähetysnumeron... Mutta en nyt paljon sen päälle ymmärtänyt, siellä kait se Ranskan postissa on, joka ei tunnetusti ole maailman nopein. Ja täällä pohjoisessa on taas huomenna postin pistelakko... Toivottavasti ennen joulua saapuvat.

   Siis kahdet... olisikohan minunkin pitänyt :)

   Poista
  2. Minullekin tuli paketin lähetysnumero. Kuljetuspalvelun nettisivut on vain ranskaksi enkä ihan kaikkea sieltä ymmärtänyt, mutta käsitykseni mukaan pakettini on lähtenyt eilen liikenteeseen. Toivotaan tosiaan, että meidän molempien paketit saapuvat nopeasti lakoista sun muusta huolimatta. Näihin pimeisiin marraskuun iltoihin kaipaisi jo valoa!

   Poista
  3. Tässä vielä Ranskan postin seurantasivu. (Ellei sinulla jo ole sitä). Kun sen nymeron syöttää siihen sarakkeeseen, tulee alapuolelle lila teksti, jota klikkaamalla näkee tarkemmin paketin kulun Ranskanmaalla. http://www.laposte.fr/Service-Consommateurs

   Poista