lauantai 16. marraskuuta 2013

Asia on pihvi, osa 2

Heinäkuussa yritin ensimmäistä kertaa elämäni aikana paistaa pihvin. Tuloksena oli tummapintainen, sisältä minun makuuni hieman liian "bloody" pihvi. Nyt tähän ihan nurkille on avattu Viskaalin tilan lähi- ja luomuruoka kauppa. Niinpä päätin, että nyt kokeillaan pihvin paistoa uudemman kerran.

Ihan eivät ole tasakokoisia. Itselle pienempi ja Aviokille suurempi. Lisukkeeksi öljyssä ja hunajssa haudutettuja valkosipuleita. Tuon valkosipuli-ideanhan sain tiistain Neljän tähden illallisesta. Eli valkosipuleista päät pois, loraus oliiviöljyä, päälle hunajaa ja ripaus suolaa. Folionyytit uuniin, 200°C noin 1/2 tuntia. Ja huom! Otin päät talteen, lisäsin ne pihvien paistorasvaan.

Jännää. Voin ja ruokaöljyn seos sekä mukana nuo valkosipulin päät. Paistoin noin 4 minuuttia puolelta, lisäsin paistetulle pinnalle suolaa ja mustapippuria. Sitten kaupan ohjeen mukaisesti pistin pihvit vielä toviksi uuniin, sinne valkosipulinyyttiien viereen. 

Ja nyt tapahtui virhe. Lähdin tässä välissä pesemään nyrkkipyykillä villapuseroa... Pihvit olivat uunissa noin 20 min, eli AIVAN LIIAN KAUAN. Pihveistä tuli kyllä hyviä ja kypsiä, mutta hieman liian kuivia. Nestettä oli valunut aika paljon paistovadille. Eli jälleen ensi kerralla olen viisaampi. Noin 5-7 min uunissa riittää.

Bataatilaatikkoa (-muusia/pyrettä?), tuoresalaattia, valkosipuli, coleslawia ja pihvi. Valkosipulin syöminen oli aika kinkkinen juttu. Jotkut kynnet irtosivat sievästi kokonaisina, jotkut muusaantuivat täysin. Ehkä siitäkin tuli hieman ylikypsä. Mutta oivallinen ateria tuli, täytyy myöntää.

8 kommenttia:

 1. Näyttää niiiiiiin hyvältä! :P :) Että compliments to the chef, vaan. :) Punaista lihaa tulee harvemmin syötyä, mutta kunnon pihvi kyllä maistuu aina silloin tällöin. Paistaminen vaan tosiaan on yllättävänkin kinkkistä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! harvemmin minäkään lihaa syön, ehkä kerran viikossa. Nyt tämä uusi lähikauppa vaan innosti kokeilemaan!

   Poista
 2. Hyvännäköinen ateria! Kokkiohjelmista voi näköjään oppia ideoita. En ole katsonutkaan niitä, mutta noita valkosipuleita voisi kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kerran saanut moisia valkosipuleita ravintolassa. Tuon tv-ohleman myötä ne palasivat mieleeni. Kannattaa valita mahdollisimman muhkeita valkosipuleita. Ne muuttuvat haudutettaessa ihanan pehmeiksi ja lempeän makuisiksi.

   Poista
 3. Meillä ei talviaikaan paljon pihvejä paistella, ovat lähinnä kesäistä grilliruokaa. Leivinuunin lämmityksen myötä tehdään mahdollsimman paljon uuniruokaa ja nyt ollaan innostuttu tekemään nyhtöpossua eli pitkään haudutettua possunlapaa. Ja kasvisruokaa juureksista. Saahan sitä porkkanalaatikkoa syödä muulloinkin kuin jouluna? Saahan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan porkkanalaatikkoa saa syödä muulloinkin kuin jouluna. Se on minun suosikki-laatikkoni joululaatikoista. Toisaalta pieninä annoksina menee myös tuo bataattilaatikko, muulloinkin kuin jouluna.

   Poista
 4. Teen muuten nykyään porkkanasoselaatikkoa, kun se ei ole niin raskas kuin perinteinen puuropohjainen laatikko. Bataatti- ja lanttulaatikko kuuluvat myös joulupöytäämme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin täällä. Ja anopin alusta asti itse tekemä maksalaatikko. Minä en siitä maksalaatikosta välitä, mutta poika ja Aviokki popsivat sitä mieluusti...

   Poista