torstai 7. marraskuuta 2013

Kynttiläaika

Joskus kauan sitten ostin Ikeasta 3 kpl tällaisia Ehlen Johanssonin suunnittelemia kynttilälyhtyjä. Ne riippuvat parkeellamme kukka-amppelien paikalla näin talvisin. Yritin googlailla lyhtyjä netistä, mutta en löytänyt. Sen sijaan tuo mainittu suunnittelija näkyy olevan Ikean vakiosuunnittelijoita. Ihan kivoja esineitä hän suunnitteleekin.


Näissä lyhdyissä on vain se vika, että tuo paikka, jonne tuikkukynttilä pistetään, on aika syvällä. Joten nämä eivät valaise paljoakaan.

Mutta ei hätää! Ainakin Kodin Anttilasta saa tanskalaisia brosten kynttilöitä, jotka sopivat kuin valettu tuikkukippoihin. Eli otan käytetystä alumiinisesta tuikkualustasta roskat pois ja pistän kynttilän siihen. Sopii kuin kenkä jalkaan. Siistiä ja turvallista. Palaa lyhdyssä noin 7-8 tuntia. Jos kynttilän sammuttaa välillä, sytytettäessä se palaa heti kauniilla isolla liekillä. Joissakin isoissa kynttilöissähän uudelleen sytyttäminen on ongelma, kun kynttilä palaa tosi pienellä liekillä pitkän aikaa.

Samalla ostin perinteisiä kruunukynttilöitä, valkoisa ja punaisia. Muuten, pitäisiköhän vaihtaa tuo tabletti, kin se esiintyy jokaikisessä valokuvassani? Syynä on yksinkertaisesti se, että tuohon pöydälle tulee edes jonkinmoinen valon kajo etenkin näin pimeään aikaan.

9 kommenttia:

 1. Mullakin pöydällä aina kuvattaessa sama liina, kun en jaksa tehdä hienoja sommitelmia. En ole muuten edes kiinnittänyt huomiota tablettiin, siis hyvinhän se on toiminut "pohjana".

  Tuikut on kivoja, mutta eihän ne mitään valaise. Ulkona palavat tosi huonosti. Täytyy käydä joku kerta hakemassa noita brosten kynttilöitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on kyllä minusta tosi kivoja. Stokkallakin on näitä, mutta ne ovat pikkuisen kalliimpia. Ainakin meidän parkeella tuikut palavat vain kuopalle, puolet steariinistä jää kylmällä ilmalla palamatta. Tästä määrästä riittää kolmeen lyhtyyn itsenäisyyspäiväksi, joulun pyhiksi, uudeksi vuodeksi ja loppiaiseksi. Sitten alkaakin jo kevään odottelu...

   Poista
  2. Meillä palaa lyhty loppiaiseen asti. Sitten se on finito.

   Poista
  3. Piti sanoa, että meilläkin palaa lyhty... niin kuin teilläkin.

   Poista
  4. Emmää mittään outua tuosa kommentisa huomannu... :)

   Poista
 2. Oho, joku o käyny hamstraamasa kynttilöitä :D :D Mullaki o kynttiläjutskia iha vaa niinku sisustuselementtinä, mutta en oo tälle syksyäkkää polttanu ainuttakkaa, ei vaa tuu laitettua, ku pienesä tilasa o kaks koiraa ja kissa, koirat hulumuaa häntiesä kansa ja kissa hyppelee pöyvillä, ni ei jaksa koko aja olla silimä tarkkana... mutta kauniita ne kyllä o, se o jotenki hirmu rauhottavvaa tuijottaa sitä liekkiä, sama o takan kansa... Mukavaa viikonloppua Manta, mulla se alako jo tännää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laki juu (Lucky you) loman suhteen. En määkää kynttilöitä sisälä polta, muttako meillä on tuo lasitettu parveke, niin sinne niitä joskus sytyttelen. Nokiaki tullee ikkunoihin niin palijo, jos sisällä polttelee. Ja niinhän nuo sannoo, että se vastaa melekeen tupakan polttua, jos hengittellee ilimaa, josa on poltettu kynttilöitä.

   Poista
 3. Mäen oo vielä aloittanut kynttiläsesonkia ;). Pitääkin kaivella kynttilät esiin ilahduttamaan pimeitä iltoja.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on varmaan vuoden pimeintä aikaa, kun ei ole luntakaan maassa. Isäinpäivää voi valaista kynttilöillä!

   Samoin, mukavaa viikonloppua!

   Poista