keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Harrastus!

No niin, nyt minullakin on sitten ihan oikea harrastus! Siihen voi yhdistää liikkumisen, ulkoilun ja koiran. Nimittäin geokätkeily. Eräs tuttavani on harrastanut tätä kyseistä lajia jo vuosia. Vähän aikaa sitten kuulin, kuinka eräs 16-vuotias poika esitteli harrastustaan muille. 

Minä olen jo pitkään ollut kiinnostunut tästä asiasta ja vieraillutkin geocachingin sivuilla. Tänään sitten selatessani amattiyhdistyksen vapaa-ajan sivuja, löysin sieltä ilmoituksen viikon päästä pidettävästä "kurssista". Ei se mikään oikea kurssi ole, neljän tunnin rupeama. Mutta ilmoittauduin heti. Eipähän tarvitse sitten tehdä kaikkia virheitä, kuin jos itsekseen kirjautuisi noille sivuille. Ehkäpä se on hyvä starttipaketti.

Tuo poika kertoi käyneensä läpi kaikki tämän alueen kätköt. Nyt harrastusta rajoittaa lähinnä se, että käymättömät kätköt ovat niin kaukana, että ei oikein jaksa polkupyörällä lähteä sinne. Hän myös itse luo kätköjä. Sanoi vaatimattomasti luoneensa kaikki oman kotikaupunginosansa kätköt.

Geokätkeilyä voi harrastaa yli 200 maassa ja kätköjä on yli 1,6 miljoonaa. Arvatkaas, missä maassa ei ole yhtään geokätköä? Pohjois-Koreassa. Ja joku on luonut kätkön sinne meidän mökin lähistölle. Aion käydä katsomassa sen heti, kun olen rekisteröitynyt geocachingin sivustoille ja vähän perehtynyt asiaan. Geokätköilyyn tulee kuulemma oikea vietti. Haluaa löytää aina vaan enemmän kätköjä ja voi seurata, kuka on löytänyt sinun kätkösi. Vähän niin kuin golfissa. Pitää pyrkiä aina vain parempaan tulokseen.


Kesäpäivänhattu on vieläkin näin hyvän näköinen!

2 kommenttia:

  1. Mulla on ja tytär kokeillut geoilua kaverinsa kanssa. Vaikuttaa oikein mukavalta jutulta.

    VastaaPoista
  2. Joo, niin minustakin! Tuleepahan ainakin lähdettyä liikeelle!

    VastaaPoista