maanantai 29. lokakuuta 2012

Kävelyllä

Kävelin Krakovassa varmaan kymmeniä kilometrejä. Lähdimme liikeelle aamusta aina noin klo 9.00 ja kiertelimme kävellen katselemassa kaupungin nähtävyyksiä aina klo 16.00 saakka. Sitten pieni levähdys hotellilla ja uudelleen liikkeelle etsimään päivällispaikkaa. Eipä ole aikoihin tullutkaan käveltyä moisia matkoja.

Muutamia kuvia kaupungilta, teemana toinen maailmansota: 


Westerplatte. Täältä alkoi toinen maailmansota, kun Hitler valloitti Puolan.


Osa juutalaisten asuttamasta kaupunginosasta on kunnostettu samanlaiseksi, kuin se oli ennen toista maailmansotaa. Tuosta oikealta löysin myös yhden geokätkön :)


Tämän muurin sisäpuolelle vietiin osa juutalaisista kuulusteluihin. Piikkilangat ovat vielä paikoillaan. Talo oli kyllä kunnostettu vanhaa kunnioittaen. Elokuva Schindlerin lista on filmattu näillä alkuperäisillä alueilla.


Tämän Igor Mitoraj´n patsaan Eros Pendato (1999) olen halunnut nähdä siitä lähtien, kun se paljastettiin. Patsaan sidotut silmät ja kasvot symbolivat ideoidensa, sananvapautensa ja maailmankatsomuksensa tähden kärsimään joutuneiden ihmisten kohtaloa. Mutta sitominen kuvastaa myös sitä, että erilaiset näkemykset voivat elää yhdessä, jos niin halutaan.


Ja vielä yksi kuva, kun kerran laihdutusblogissa ollaan. Ruoka ja ravintolaruokailu Puolassa on toistaiseksi halpaa. Kahden hengen alkupalat, pääruoka, jälkiruoka ja "asiaan kuluvat" ruokajuomat maksoivat noin 25-30 euroa. Tässä kuva alkupaloista, joista osa leivistä ja juustoista oli jo ehditty pistää lautasille. Joten pistettiin sitten tuo dippikuppi täydentämään koloa! Kolmenlaista juustoa, neljänlaista lihaleikkelettä, täytettyjä paprikoita, kahdenlaista leipää ja grillattuja kasviksia sekä nuo dipit. Ja tämä oli vasta alkupalat...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti