lauantai 20. lokakuuta 2012

Kamera, osa 2

Kävin sitten eilen illalla ostamassa sen uuden kameran. Menin ensin Giganttiin. Siellä oli monenmoisia pokkareita esillä. Katselin ja vertailin niitä ainakin tunnin. Yksikään myyjä ei tullut paikalle. Lähdin sitten pois. Lähtiessäni huomasin, että palvelutiskin luona oli numerolappusysteemi. Olisiko minun pitänyt ottaa siitä lappu, jotta olisin saanut palvelua? Tosin koko hehtaarihallissa en nähnyt kuin kaksi myyjän oloista tyyppiä. Toinen hengaili pesukoneiden luona, toinen tietokoneiden.

Menin sitten Mustaan Pörssiin. Lähes samat kameramerkit sielläkin oli. Ja myyjä pongahti heti viereeni. Ostin Nikonin 16,1 megapikselin kameran. On siinä toimintaa jos toistakin. Sillä pystyy tasoittamaan ihon epätasaisuuden, se tunnistaa hymyilevät kasvot (kas kun ei porukan kauneinta, niin kuin erään tuttavani kamera, heh heh), ruoalle, lemmikeille, kukille on omat valintamahdollisuudet. Joo, joo. Minä en usko, että kamera erottaa paistia kissasta. 

Pistän tähän kaksi esimerkkikuvaa. Mutta huom, ne ovat vasta ensimmäisiä tällä kameralla ottamiani kuvia. Ensin makrokuva mummun pakkasen puraisemasta kukastaJa sitten maisemakuva "scenery" -toiminalla. Pukkaa taas tulvaa...4 kommenttia:

 1. Mahtavia kuvia. Ihanat värit, etenkin tuossa järvi kuvassa. Upea "rasvatyyni"...

  VastaaPoista
 2. Jep. Minäkin yllätyin, miten ihan pokkarilla saa laadukkaita kuvia. Ja kun vielä opettelee sen kameran käytön kunnolla.

  VastaaPoista
 3. Onnea uuden kameran johdosta ja antoisia kuvailuja! :)

  ja kyllä, suomalaisessa palvelukulttuurissa olisi paljon parantamisen varaa.

  VastaaPoista
 4. Jee, onnea uudelle kamerallesi! Mukavia kuvaushetkiä! :)

  VastaaPoista