tiistai 15. lokakuuta 2013

Miesten maailma

Tänään minun oli pakko käydä vaihdattamassa autoon talvirenkaat. Siis minun. Talven uhka yllätti taas ja ajanvaraus rengasliikkeeseen jäi taas viime tippaan. Oli otettava se aika, joka parhaiten sopi. Sattumoisin se sopi minulle, ei Aviokille. Olen aina vierastanut noita miehisyyden linnakkeita kuten autoliikkeitä, rengasliikkeitä ja huoltoasemia. 

Olenkin täällä joskus maininnut, että olen tasan kerran tankannut auton. Silloinkin poikani seisoi vieressäni ja opasti minua. Autoliikkeessä olen käynyt kerran. Se käynti kyllä yllätti minut tosi positiivisesti. Kuinka puhdasta ja "muodikasta" siellä olikaan. Desing oli viimeisen päälle värejä myöten. Jotenkin olin kuvitellut autoliikkeen haisevan rasvalle ja öljylle ja automyyjien kuljeskelevan kirjavat slipoverit päällä. Liekö olen katsellut liikaa Uuno Turhapuroa ja hänen autonkorjaajakavereitaan...

Ja nyt sitten tuo renkaiden vaihto. Minun tarvitsi vain ajaa auto rengasliikkeen rengashotellin eteen ja mennä sisälle kahville. Noin 20 min. odotus ja avaimet tuotiin käteeni. Renkaat oli vaihdettu ja ilmanpaineet tarkistettu. Siinä odotellessani kuulin, kuinka puhelimeen vastattiin "ei oo, menee ensi viikolle, tämä viikko on ammuttu täyteen". Siellä minä sitten istuskelin kahvilla miesten kanssa. Lukemisena oli autolehtiä, bodarilehtiä, ja yllätys yllätys, myös Me Naiset- ja Anna -lehtiä. Ja tulihan sinne sitten yksi nainenkin, noin 80-vuotias mummeli.

Tiedän, että joissakin perheissä tuo auton renkaiden vaihto on ihan traditio, johon osallistuu melkein koko perhe. Meillä vain ei ole tilaa säilyttää niitä auton renkaita. Ja minusta tuollainen rengashotelli on tosi kätevä homma. Kyllä minä siitä maksan. Minusta 85 euroa ei ole liikaa renkaiden säilytyksestä ja vaihdosta. Kun ei tarvitse itse edes käsiään liata.


Tänä vuonna ei tule paljon pihlajanmarjoja. Tuleekohan sitten paljon lunta? "Ei puu kahta kuormaa kestä"

11 kommenttia:

 1. Autoliikkeet on moderneja. Ainoa ongelma on saamattomat myyjät. Sekä minä että mies on saatu huonoa palvelua. Ostettiin sitten autot toisesta kaupungista, missä sai palvelua.

  Rengashotelli on ihana. Sitä käyttää varmasti sekä miehet että naiset. On niin helppoa, että suurin ongelma on älytä varata aika riittävän ajoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on jännää, että sitä palvelua ei saa. Vaikka suurin osa automyyjistä on provisiopalkalla. Varmaan ajattelevat, että nuokin ne vaan potkivat renkaita. Ainakin minulle autoliike on sellainen paikka, että lähden sinne tosi mielessä enkä vain katselemaan... (Tai siis enhän minä ole yhtään autoa itselle ostanut. Mutta jos ostaisin, niin tosi mielellä olisin.)

   Poista
 2. Minä en yhtään osaa ajatella tuolla tavalla, kun äitini on niin... no, miehekäs olisi väärä sana, mutta häntä kiinnostaa kaikki ns. miesten jutut ja hänellä on miespuolisia ystäviä ja hän tulee hyvin juttuun miesten kanssa(naistenkin kanssa kyllä myös) ja hän ei pahemmin tarvitse apua mihinkään, ei miesten eikä naisten töihin. Enkä ole huomannut, että häntä miehisissä paikoissa mitenkään oudoksuttaisiin tai kohdeltaisiin eri tavalla. Ainoastaan kerran autokaupassa kukaan ei tullut palvelemaan. Lähdimme sitten pois ja ostimme auton muualta. En tosin tiedä, johtuiko se sukupuolesta vai olivatko myyjät vain laiskoja. :D Minulla myös on hyvin hatara käsitys siitä, että mitkä niitä miesten töitä ovatkaan, koska meillä kotona ei ole sellaista jakoa. Sain vasta aikuisena tietää, että lumenluonti on kuulemma miesten työ ja olin hyvin hämmästynyt! Se on sitä paitsi yksi suosikkikotitöistäni, joten ilmeisesti miehet omii kaiken kivan ja helpon! :) Kuulemma uuden dvd-soittimen asentaminen on myös miesten työ... Ei minusta aivan vastaa päivittäistä siivoamista ja ruoanlaittoa ja lastenhoitoa, mutta ehkä se sitten on henkisesti raskasta...

  Vaihdoin muuten viikonloppuna äidin autoon renkaat. Pitäisiköhän lähettää lasku perässä... :D (Ja kyllä, minusta 85 euroa on paljon niin helposta hommasta! Juuri viikonloppuna äidin kanssa päiviteltiin, kun yksi tuttu maksoi siitä 25 euroa! Ilmeisesti pihiys kulkee suvussa! :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, meillä isän ammattiin liittyivät läheisesti autot, joten pidän kaikkea siihen liittyvää automaattisesti miehille kuuluvana... Senkin olen maininnut, että lähes ensimmäiset sanat äitini suusta isäni kuolinvuoteella olivat "Oletko muuten koskaan tankannut autoa?" -En. "Mitenhän me saadaan tuohon meidän autoon bensaa...?"

   Ja paljonhan se on omasta mielenkiinnosta kiinni, mitä haluaa ja viitsii tehdä. Minulle autot ja kaikki siihen liittyvä on vaan niin hankalaa. Kyllä meilläkin äiti teki lumitöitä. Otti sen kuntoilun kannalta. Ja isä osallistui siivoukseen...

   Kerran eräs tuttu päätti vaihtaa näppärästi auton renkaat nostamalla kahdella tunkilla koko auton etupään ilmaan. No, toinen tunkki petti pehmeän maan takia ja auto mätkähti keulalleen ja helmapelti meni ruttuun. Aviokki yritti kerran vaihtaa meidän autoon renkaita. Taloyhtiön asfalttiin tuli kolo, kun tunkki painoi siihen reiän...

   Poista
  2. En ole minäkään kertaakaan elämässäni tankannut! Minulla ei tosin ole koskaan ollut omaa autoa. Haluaisin olla samanlainen kuin äitini ja olen joitain juttuja yrittänytkin oppia(ja oppinutkin), mutta minä tykkään vaatteista ja kosmetiikasta ja sisustamisesta ja näteistä jutuista. Mutta se on ero luonteessa, ei ero osaamisessa. Näen ihan tosissani punaista, kun joku sanoo, ettei naiset pysty samaan kuin miehet. Ehkä ei käytännössä, mutta ei joku öljyjen vaihtaminen oikeasti ole sellainen homma, että naiset olisivat liian tyhmiä tai tumpeloita pystyäkseen siihen. Meitä ei vain kiinnosta. Mutta on äitini kaltaisia naisia, joita kiinnostaa ja jotka myös osaa. Eikä kaikki miehetkään osaa! Se vain, että käsitykseni näistä perinteisistä roolijaoista on todella hukassa, koska en ole tottunut sellaiseen. Eikä niitä oikein ole suvussanikaan, meillä kaikki tekee kaikkea jostain syystä. Itse asiassa luulen, että se johtuu pihiydestä, ulkopuolista apua ei mielellään palkata, joten itse pitää osata. Mutta en osaisi(enkä haluaisi) elää perinteisessä naisen roolissa, joten sikälikin on hyvä, että olen vanhapiika! :D

   Poista
  3. Ai niin, ostitko sitä Aussien shampoota? Oliko hintansa arvoista? Olen vähän katsellut sitä, mutta ne eivät tuoksu kovin hyviltä, joten en tiedä, raaskinko ostaa...

   Poista
  4. Ostin sitä shampoota, mutta nuukana (?) ihmisenä käytän ensin vanhan pullon loppuun. Ja sehän loppui eilen. Joten viimeistään perjantaina raportoin tuloksista :)

   Poista
 3. Tykkään Aussien tehohoidosta ja muistakin tuotteista. Anttilassa on usein tarjouksessa ja Englannista täytyy hamstrata Aussieita, kun meen joulukuussa käymään tyttären luona. Bootsissa on tarjouksessa usein 3 kpl 10-12 punnalla. Muutenkin Englannissa on kempparituotteet edullisempia.

  Jospa mies vaihtaisi tänään talvirenkaat. Pyörässä käytän kesärenkaita, mutta kohta varmaan pitää lopettaa ajaminen. Aamulla oli -7 C ja pohjoistuuli, alkoi siis jo olla aika rapsakka pyöräilykeli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää. :) Olen usemman kerran nuuhkinut niitä, mutta ovat sen verran kalliita, ettei ole tullut ostettua. Tosin minusta siinä hoitoainepullossa sanotaan niin ihanasti, kun siinä on jotain, että kannattaa käyttää saman sarjan hoitoainetta, mutta sitten lukee "but we would say that..." :D Kerrankin rehellisyyttä kosmetiikkapullon kyljessä! :D

   Poista
 4. Samat touhut meilläkin eli rengashotellissa säilytetään renkaita ja ammattilaiset vaihtavat renkaat nopsasti ja luotettavasti. Mähän en renkaita vaihda, eikä mieskään tykkää yhtään siitä hommasta, joten ulkoistaminen on päiviän sana. :)

  VastaaPoista