keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Olin kerran vähän ilkeä...

Meidän auton parkkipaikan vieruspaikka on ollut vapaana niin kauan kuin olen tässä talossa asunut, eli useamman vuoden. Viime kesänä eräs taloyhtiömme vanhempi asukas oli pistänyt siihen parkkiruutuun peräkärryn. Oli ollut aikomus pitää sitä siinä vain pari tuntia. Täällä on kaiken maailman remonttia naapuritalossa ja yleiset parkkiruudut on vallannut rakennusfirma parakkeineen. No mitä vielä! Tuon parin tunnin aikana oli peräkärryyn ilmestynyt "hoonolla soomella" kirjoitettu lappu, jossa peräkärryn omistajaa uhkailtiin poliisilla ym. Toki tuo asukas myönsi, että ei ollut lupaa keneltäkään kysynyt, mutta kyse oli vain parista tunnista. Ja parkkipaikka oli muutenkin ihan täynnä. "Eipä minua olekaan ennen poliisilla uhattu", totesi tuo vanhempi herrasmies. Hän oli ottanut selvää, kuka parkkiruudun omistaa. Se oli eräs taloyhtiömme ulkomaalaistaustainen mies. Minä siitä sitten v.....tuneena vanhan herran uhkailusta korjasin punakynällä tuon uhkauslapun kirjoitusvirheet. Liki kaksikymmentä... Eli olin vähän ilkeä.

Tänään piti sitten katsoa totuutta silmiin. Aioin nimittäin tuoda äidin auton tänne talveksi ja tarvitsen sille mielellään katetun parkkiruudun. Soitin ihan pokkana tuon ulkomaalaistaustaisen miehen ovikelloa ja selitin, että soitin parkkifirmalle ja sain selville, että te omistatte tuon paikan... plaa, plaa. "Vuokraisitteko tuon paikan minulle talven ajaksi?" -Joo, ihan mielelläni, oli vastaus. Eli huomenna sitten menen ja kirjoitamme jonkinlaisen vuokrasopimuksen. 

Oikeastaan ymmärän tuon miehen reaktion tuohon peräkärry-asiaan. Maasta, mistä hän tulee, on varmaan yleistä, uhkaillaan poliisilla. Kun taas meillä Pohjolassa naapuriin varmaankin luotetaan enemmän. Eikä poliisia kutsuta paikalle kuin viimeisessä hädässä, jos silloinkaan.

"Joo, ihan miellläni minä sen paikan vuokraan, ei minulla ole ajokorttiakaan", kommentoi tuo ihan sympaattiselta vaikuttava mies.

Keväällä ostamani St. Paulia on edelleen ihanassa kukassa.

4 kommenttia:

 1. Tunnen yhden miehen, joka aina pienimmässäkin kiistassa uhkailee poliiseilla ja oikeuteen haastamisella. Kuulostaa kuin hän olisi katsonut amerikkalaisia tv-sarjoja vähän liikaa. Minua ihan hävettää hänen puolestaan, niin typerältä hän kuulostaa!

  Olet muuten selvästikin unohtanut antaa parketinpesuainetta St. Paulioillesi... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan oikeasti päätin tsempata tuossa kukkien hoidossa ja olen jopa lannoittanut niitä säännöllisesti. Tulokset näkyvät!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Kuten edelliselle kommentoijalle jo vastasinkin, kasvit tarvitsevat näköjään muutakin kuin rakkautta...

   Poista