tiistai 8. lokakuuta 2013

Se on syksy!

Se on syksy ainakin sillä mittapuulla mitattuna, että PoikaKoiraa lenkittäessä ja kameralla kuvia räpsiessä käsiä alkoi paleltamaan. Mutta voi mitkä ihanat syksyn värit täällä Pohjolassa onkaan! Täytyy sanoa, että en muista, milloin luonto olisi näillä leveysasteilla hehkunut näin keltaisena, oranssina ja punaisena. Ruska on kyllä monesti ollut tulossa, mutta niin on myös syysmyrskyt. Nyt lehdet ovat saanet värjäytyä puissa rauhassa. Puiden ruskaan tuloonhan vaikuttaa valon määrän väheneminen. Joten lämmin syksy ja pimeys ovat tämän syksyn ruskan aiheuttajat.Viikonloppuna kotona käydessäni siellä oli oikein rauhaisa tunnelma. Se ruokapalvelu on kuulemma "erittäin hyvä juttu". Äidillä oli oikein pöytäliinan alle sanomalehdestä leikattuna viikon ruokalista. Että tietää, mitä odottaa. Parin viikon kuluttua äidillä on kaihileikkaus. Onneksi sain järjesteltyä työt niin, että pääsen sairaalaan avuksi. Se on tuo OYS sen verran iso sairaala, jopa minä olen eksynyt sinne...

6 kommenttia:

 1. Meillä on täällä etelässäkin mahtava ruska. On nää Suomen vuoden ajat mahtavia. Mukava kuulla, että äitisi tykkää ruokapalvelusta, se helpottaa varmasti kummasti arkea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Se vähentää merkitävästi tarvetta käydä kylillä kaupassa. Säästyy rahaa, kun tarvi aina taksilla ajella. Tai vaivata naapureita...

   Poista
 2. Ruska on tosiaan upea. Väkersin minäkin vaahteranlehdistä (mielestäni) hienon kranssin ensimmäistä kertaa:-)

  Nautin kyllä kovasti liikkua lasten kanssa luonnossa vaikka harmittelen samalla tulevaa talvea. No talven jälkeen onneksi tulee kevät ja kesä:)

  Ruokapalvelu meidänkin isomummon pitää hengissä, ja säännöllisesti käyvä kotiavustaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eräs blogikamuni valisti minua, että vajaat 70 päivää, ja sitten ne päivät taas pitenee. Eli oikeastaan ei ole paljon. Kunhan joulun yli päästään!

   Vaahteraan tulee täällä pohjoisesskin yleensä komea ruska. Nyt ne ovat keltaisia ja pihlajat ovat koko punaisen väriskaalassa!

   Poista
 3. Onpa hyvä, jos ruokatoimitushomma on mieleinen. Kyllä se elämää helpottaa ja tuo ainakin yhden melko monipuolisen aterian valmiina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei tule äidin silakkapihvejä paisteltua tai lihapataa hauduteltua... Mukana on tuoreraaste tai salaatti sekä jälkiruoka. Kaikki kuulemma syödään!

   Poista