torstai 3. lokakuuta 2013

Puolukkahillo

Kyllä työttömät sukulaiset on sitten käteviä. Tänään saatiin taas ämpärillinen puolukoita. Puolukka on vaan marja, joka ainakin meidän taloudessa kuluu hitaimmin. Pakasteessa on vielä viimevuotisia puolukoita survoksena ja Aviokin siskolta saatuja sekä survoksena että kokonaisina. Hän kun halusi vanhat marjat alta pois, että voi sitten poimia uudet marjat tilalle.

Aviokki oli saanut jossain perinteistä sokeriin tehtyä puolukkahilloa. Oli ollut kuulemma hyvää. No varmasti on, kun siinä on sokeria enemmän kuin laki sallii. Niinpä minäkin päätin kokeilla perinteistä hillon keittämistä. Ja päätin olla peräti kokeellinen samalla. Eli ostin kahta erilaista hillosokeria: tavallista hillosokeria ja hillo-marmeladisokeria.

Ja eihän meidän taloudessa ollut yhtään lasipurkkiakaan hilloille. Kaikki punajuuri- ja suolakurkkupurkit on aina käytön jälkeen viety kierrätysastiaan. Ei ole kerrostalossa paljoa säilytysmahdollisuuksia. No, kävin sitten ostamassa muutaman purkin. Lopun hillon päätin pistää Tupperinvaareihin ym.

Eiku keittelemään. Ohjeessa oli, että 4 litraa marjoja kilolle hillosokeria. Pistin 4 ja puoli litraa. Samoin vähän enemmän hillo-marmeladisokerille.
 
Siinä se kiehuu. Olisi pitänyt kuoria vaahdot pois, mutta miten tuosta mitään vaahtoja kuorit...

Da daa! Viikoloppuna on sitten ruoaksi lihapullia, muusia ja puolukkahilloa. Aviokin toiveesta.

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää. Toivottavasti maistuu myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole vielä kovasti maistellut... Tuon sokerimäärän jälkeen ei voi epäonnistua.

      Poista