lauantai 7. tammikuuta 2012

J.Edgar

Käytiin eilen elokuvissa. Vaikka voisin jopa sanoa harrastavani elokuvia, en muista, milloin viimeksi olisin käynyt ihan elokuvateatterissa. Se taisi olla James Bond, Casino Royale. Nykyisin elokuvat näkyvät teattereissa vain vähän aikaa, ja kohta voit ostaa DVD:n kaupasta. Mutta onhan elokuvateatterissa käynnillä oma hohtonsa!


Tuo elokuva J. Edgar (Ohjaus Clint Eastwood, pääosassa Leonardo DiCaprio) kertoo siis entisen FBI:n pomon J. Edgar Hooverin elämästä. Elokuva nojasi vahvasti DiCaprion roolisuoritukseen. Kyllä hän siitä jonkin pystin nappaa. Samoin lavastaja, puvustaja ja maskeeraaja. Ihan katsottava elokuva, vaikkakin aika sekava, koska se liikkui monessa eri aikatasossa.  Yksi ainoa asia otti päähän. Nimittäin elokuvan tosi kökkö suomennos. Ja kyllähän sen ymmärsi. Yksi rivi tekstiä suomeksi ja alle toinen samma på svenska. Puheesta oli jätetty suomentamatta varmasti yli puolet. Niinpä päätin keskittyä kuuntelemaan vain englannin kielistä puhetta ja se vaatii kyllä pikkuisen enemmän energiaa, koska en ole kuitenkaan mikään "native speaker". Yksi esimerkki suomennoksen puutteesta (en nyt muista ihan sanatarkalleen, miten se meni, mutta jotenkin näin): "Lähdin siis talolle" ja suomentamatta oli jätetty loppu lause "tuona harmaana helmikuun päivänä klo 14." Kyllä monipuolinen suomen kielen käytyttö toisi elokuvalle myös uusia vivahteita ja syvyyttä.


Minulla on paljon suosikki-elokuvia. Yksi niistä on Tarantinon ohjaama Pulp Fiction. No, siinä ei ole mitään ihmeellistä, mutta kun tarkastelin poikani Face Book -profiilia, huomasin, että myös hän on nimennyt elokuvan yhdeksi suosikikseen. Näin hyvä elokuva kantaa parinkymmenen vuoden päähän.


Miksi elokuvateatterissa pitää syödä? Minä en ole koskaan syönyt tai juonut mitään. Tällä kertaa toisella puolellani istui vanhahko herrasmies, joka rouskutteli menemään Amerikkalaisia pastilleja (tiedättehän, niitä kovapintasia hyviä, sisällä suklaata). Minun teki mieli sanoa sille, että syö nyt prkl nopeaan se aski, tuo rouskutus haittaa keskittymistäni.


Normaalisti elokuvien jälkeen menemme syömään. Ei tällä kertaa, Aviokin teki kyllä mieli pizzaa. Mentiin pubiin "parille". Ja kotona korkattiin vielä kuohuviinipullo. Minulla on tänään syntymäpäivä. Ja nyt alkaa sitten ihan tosissaan tuo tipaton!


Päivän syömiset
- aamupala: kaksi musia mustaa kahvia
- lounas klo 15.00: raastesalaattia ja eilistä juustoista kanawokkia
- iltapala: cocacola zeroa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti