torstai 26. tammikuuta 2012

Reippaita pirpanoita

Flunssa ei sitten ainakaan vielä ole iskenyt päälle. Otin aamulla buranan ja lähdin töihin. Päivä meni ihan hyvin. Työkaveri kehoitti ottaman soodavettä (siis sitä leivontaan tarkoitettua soodaa). 1/2 tl soodaa lasilliseen vettä. Sooda on hapan aine ja flussavirukset eivät viihdy happamassa. Pitäisiköhän kokeilla. Kaiken varalta. Kyllä vanha kansa tietää.


Kun lähdin töistä, vastaani käveli neljä viereisen alakoulun oppilasta.
- Oletko tällä töissä?
- Kyllä
- Annika unohti aamulla lukita polkupyörän ja nyt se on varastettu. Me lähdettiin etsimään sitä ja löydettiin se tuosta teidän pyörätelineestä lukittuna. Annikalla on siihen avain. Voidaanko me ottaa se pyörä siitä ja lähteä kotiin?
- No, käydäänpäs katsomassa sitä pyörää
Ja todentotta, pieni punainen polkupyörä oli lukittuna pyörätelineeseen. Ja Annikan avain sopi lukkoon. Kait se sitten oli Annikan pyörä. Ei kait ne tytöt tuomoisia juttuja keksikään.
- Muistappa sitten vast´edes lukita pyörä!
Pitänee aamulla mainita asiasta vahtimestarille, jospa hän näkisi valvontakamerasta, kuka on tuonut pyörän alakoulun pihalta meidän telineseen. Mutta olivat kyllä reippaita tyttöjä! Jotenkin heistä uhkui oikein sellainen meidän porukka -henki. Ja oli kiva, että pyörä löytyi.


Päivän syömiset
- aamupala: 2 dl vähärasvaista turkkilaista jugurttia (ei ole yhtä hyvää kuin se paksumpi versio), päälle mustikoita (superfoodia) ja Valion mustaherukkakeittoa (bongasin sen täältä jonkun blogista, on muuten raikkaan makuista ja hyvää)
- myöhäinen lounas: 1/4 paistinpannullista munakasta, lisukkeena sipulia, paprikaa ja Tervaporvarimakkaraa (en ole syönyt makkaraa sitten viime kesän). Lisäksi vihersalaattia ja italialaista maalaisgoudaa (ja riittää vielä huomisellekin)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti