keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Siivouspäivä

En siivonnut jouluksi. (En myöskään joululeiponut, en lähettänyt joulukortteja enkä mennyt edes työpaikan pikkujouluun. Jouluruuat valmistin, tottakai.). Nyt siivosin. Tasan kahdeksan tuntia, siis työpäivä. Välissä lakisääteinen puolentunnin ruokatauko. Minusta ei taitaisi olla ammattilaissiivojaksi, yhden paikan ehtisin päivässä käydä. Normaalisti jaan siivoukset kahdelle päivälle. Työpäivän päätteeksi perjantaina aloitus ja launtaina lopetus. Kun asuin kaksikerroksisessa talossa, oli luontevaa siivota ensin yläkerta ja sitten alakerta. Nyt lomalla ollessa päätin repaistä ja tehdä koko homman yhdellä kertaa. Ja kahdeksan tuntia meni, vaikka Aviokki lumiharjasi matot ja kuurasi saunan kylpyhuoneen.

Minulla ei ole mitään krääsää ympärilläni, joten siinä mielessä siivoaminen on helppoa. Paitsi omassa kylpyhuoneessani. Siellä on ylähyllyllä muka koristeena 72 elämäni aikana tyhjentämää hajuvesipulloa. Yhdeksän Escadan kausituoksua, kuusi Eternityä, kuusi DKNYtä, neljä Tresoria, neljä YSLtia. Ja lukuisia muita, lähes kaikkia ainakin kaksi kappaletta. Paitsi Cliniquen Happy ja Channel no 5, yksi kappale. Ensimmmäinen tuoksui päälläni polkupyörän sisäkumille ja toinen mummolle... Ja kaikista siis pyyhitään pölyt siivouspäivänä. Tänään jopa pesin Cabotinen pulloista vanhalla hammasharjalla niiden kukkakuvioiset korkit. (Siis miten niin olen pikkutarkka?)

Nyt tiedän, että olen huomenna kipeä. Koska liikkumiseni on yksinomaan kävelyä tai pyöräilyä, käytin nyt sellaisia lihasryhmiä, jotka muuten ovat levossa. Kyykkyyn, ylös, ojentele, kurkottele, konttaa ja venytä. Tiedän, että olen huomenna kipeä ja ylihuomenna vasta kipeä olenkin. On täsätä laihtumisesta jotain hyötyä siivoamisen suhteenkin. Olohuoneen TV-tasossa on jalat ja sen alle ei käteni ole mahtunut kovinkaan pitkälle (siivoan perinteisesti luutulla). Nyt kun käsivarressa on vähemmän massaa, ylettyi se siitä pienestä raosta paljon pidemmälle.

Samalla siivosin myös joulun pois. En ole ollenkaan jouluihminen. Joulusta tulee paineita ja se ahdistaa...

Päivän ruokailut
- aamupala: se sama, turkkilaista jugurttia 2 dl marjoilla ja Piltillä
- lounas klo 15: yhden munan munakas herkkusienillä, sipulilla ja chorizo-siivuilla. Lisänä annos kreikkalaista salaattia
- iltapala: varppina juon siivouksen kunniaksi yhden saunakaljan (vaikka onkin tipaton. Hih.)

1 kommentti:

  1. Hei Manta! Kiitos vierailusta ja kommentista blogissani! Tulen paremmalla ajalla vierailemaan ja lukemaan tätä blogiasi. Nyt pitäisi lähteä vähän kävelemään...
    Tsemppiä sinulle!

    VastaaPoista