tiistai 15. tammikuuta 2013

Asentohuimaus

Tuo edellisessä postauksessani mainitsemani asentohuimaus on tällä kertaa lähes ohi. Mikä ihana olo! Aivan kuin olisi selvinnyt vahvasta humalatilasta. Pää ja ajatukset tuntuvat ihan kirkkailta.

Asentohuimaushan johtuu korvien tasapainoelimissä olevien kivien huonosta liikkuvuudesta.   En tiedä, onko se perinnöllistä  tai luokitellaanko se taudiksi. Se on vain ominaisuus, joka joillekin sattuu tulemaan. Vähän niin kuin sappikivet... (johon kyllä elintavoillakin kait voi vaikuttaa). Muistan, kun nuorena yritin käydä kuntosalilla ja ihmettelin, miksi minulle tulee joidenkin liikkeiden jälkeen huono olo. Etenkin semmoisten liikkeiden jälkeen, jossa pää heiluu ylös alas. Kuten ollaan penkillä puolittain vatsallaan ja kohotellaan yläruumista ylös käsien ollessa niskan takana. Nyt jo pelkkä ajatuskin tuosta liikeestä saa pään huippaamaan. Ja en voi olla ollenkaan korkeilla paikolla. Muistan eräänkin patikointireissun Kanarialla, jossa minun piti kontata pahimilla rotkon reunuksilla, koska päässäni alkoi pyörimään ja pelkäsin putoavani. Vaikka polku oli melkein metrin levyinen...

Nyt vain pitää elää tasaista elämää. Pään kallistaminen taakse on kaikista pahin liike. Sehän tapahtuu vaikka ottaessa juomalasia kaapista. Toisaalta asentohuimausta hoidettaessa itseään pitäisikin rääkätä ja heilutella päätä sivulta toiselle, että ne tasapainokivet saataisiin liikkeelle. Mutta se on niin hankalaa, koska siinä tulee kyllä oksennus tosi helposti. Ja se ei ole mukavaa.

Saa nähdä, millainen huojuva muori minustakin vanhana tulee. Sen tiedän, että esim. Urho Kekkosen miniällä, Brita Kekkosella on tämä samainen vaiva. Ja kuulemma tosi pahana.

Vähän iloisempi (mutta huonolaatuisempi) kuva tähän loppuun. Uusien perunoiden pesua innokkaan apurin kanssa. Kyllä se kesä sieltä tulee.

4 kommenttia:

 1. http://laiskiaisentrimmaus.blogspot.fi/ blogissani on tunnustus blogillesi =).

  Jaksamisia sinne! Ihana tuo kesäinen kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä tästä. Mitä vaikka vähän huojutaankin, ei tämä silti ole yhtä hankala kuin olettaisin esim. migreenin olevan.

   Poista
 2. No ei ole kiva vaiva. Harmi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ristinsä kullakin kannettavana... Halpa känni :)

   Poista