lauantai 5. tammikuuta 2013

Oma koti... -värikäs!

Jos eksyy tuonne sisustusblogien puolelle, niin huomaa heti, että valkoisuus on sisustuksessa tällä hetkellä pop. Siihen lisättynä korkeintaan mustaa. Eräänkin bloggaajan kotona jopa tiskirätit noudattavat tätä linjaa. Ihan kiva, jos joku jaksaa (ja heitähän löytyy), paneutua kotinsa sisustamiseen tällaisella innolla. Mutta sanokaa mun sanoneen, valkoinen sohva, pienet lapset ja koira... ei ole hyvä yhdistelmä. Vaikka onkin pirun tyylikäs.

Minä päätin vaihtaa olohuoneeni mustan maton kertaheitolla erilaiseen, kun oli ihan jäsenetutarjouksena:Tästä löytyy kyllä sopivia sävyjä sisustukseeni. Intialaista alkuperää. Ainakin tuoteselosteessa vakuuteltiin, että kutomiseen ei ole käytetty lapsityövoimaa. Vanha, iso matto päätyy mökille. Se peittääkin siellä sopivasti lautalattian monet raot.

Toinen ostos oli tietenkin tämä:
Miten minä olenkin pärjännyt viisi päivää ilman tätä? Oli muuten kaupungilla paljon ulkomaalaisia, venäläisiä. Jännä, miten tuo venäläisten tulo tänne Suomeen on kasvanut kertaheitolla niin suuriin mittoin, alle kymmenessä vuodessa. Jos olisin yrittäjä, yrittäisin palvella heitä mahdollisimman hyvin. Heiltä ei näytä rahat loppuvan aivan heti.

13 kommenttia:

 1. Kiva matto. Jos muut värit huoneessa ovat hallittuja, niin tuohan on tyylikäs.

  VastaaPoista
 2. Koiraihmisenä en voi ymmärtää tuota valkoisen värin vallankumousta. "Irtopäälliset ovat helposti pestävät." Kuka jaksaa pestä jatkuvasti sohvanpäällisiä. Meillä on ruskeiden tuolien päällä fleecet, jotka on helppo nakata koneeseen. En jaksaisi olla repimässä niistä päällisiä pesuun ja entä sillä aikaa?

  Itsekin huomasin eilen kaupungilla käydessäni venäläisten määrän. Hyvä, että joillekin kelpaa ale- ja normihintaiset tavarat, ettei jää kauppiaiden tankoihin.

  VastaaPoista
 3. Kiva matto. Itse tykkään paljon väreistä, joten en voisi itselle valkoista sisusta kuvitellakkaan, vaikka ihan tyylikkään näköinen se varmasti olisi. Oon kyllä muutenkin laiska sisustaja =).

  VastaaPoista
 4. Kiitos kehuista! Joku on joskus sanonut, että huoneessa saa olla kolmea väriä, joista yhden tulee olla valkoinen. No, seinät on minulla valkoiset.

  Muuten olen sitä mieltä, että jokainen saa sisustaa itselleen sellaisen kodin kuin haluaa. Minä pidän monenlaisista sisustuksista. Sairaalamaisen kliinisestä ja kiiltävästä ranskalaiseen rönsyilevään maalaisromantiikkaan. Toivottavasti oma sisustukseni ei ole kaikkea siltä väliltä...

  VastaaPoista
 5. Hei! Kiva blogi. Olen itse värien ystävä ja uusi bloggaaja ja olen myös ihmetellyt joidenkin blogien värimaailmaa: valkoista ja hopeaa. Kieltämättä tyylikästä, mutta ovatko nämä kodit todellakin olemassa? Tsemppiä painonhallintaprojektiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin sinun blogissasi. Vierailen vastakin! Täällä on vain niin paljon blogeja, ettei kaikkia "huomaa" heti.

   Poista
  2. Kiva kuulla, tervetuloa uudestaan. Se on totta, että blogeja löytyy yllättävän paljon. Minunkan ei pitänyt koskaan ryhtyä tähän, mutta tässä ollaan...

   Poista
 6. Ihana, tykkään kans väreistä. Ahdistun mustavalkoisessa. Almanakkaa en kylläkään ostanut. Kalentereja tulee muutenkin joka tuutista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väreillä saa aikaan ainakin kodikkuutta. Almanakkoja todellakin tulee joka tuutista, mutta niissä ei ole auringon nousu- ja laskuaikoja. Minä seuraan jostain syytä niitä...

   Poista
 7. Valkoista ja mustaa ja unohtamatta harmaata. Mielestäni harmaa on uusi valkoinen. :)

  Upeet värit matossasi. Värit antavat voimaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen erittäin tyytyväinen ostokseeni. Jopa Aviokki kehui mattoa (joka siis miesten tapaan ei huomaa edes verhojen vaihtumista ikkunoissa...).

   Poista
 8. ihana matto, mistä olet ostannut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matto on Stocmannilta, oli silloin tosiaan tarjouksessa. Mukava, kevyt matto. Mitä nyt menee helposti ruttuun, jos koira vähän riehaantuu...

   Poista