tiistai 22. tammikuuta 2013

Tämmöistä tänään

Taas on tiedotusvälineissä ollut uutisia, joissa kerrotaan suomalaisen heittävän keskimäärin yli 20 kg ruokaa roskiin vuodessa. Ei meillä! Sekin tekee pahaa, jos joskus joudun heittämään pois esim. homehtuneen leivänpalasen. Ja joskus maito ehtii hapantua purkissa. Muuta ei tule mieleen. (Niin, paitsi se jouluinen sienisalaatti, mutta se oli mautonta...). Pikemminkin meidän ruokakaapit ammottavat tyhjyyttään, kuin että ostaisin niihin mielin määrin tavaraa. Tänäänkin tein jäännöksistä seuraavaa:

pastakastike.  Sushista jäi yli munakoisoa ja paprikaa. Avokado oli tarkoitettu sushiin, mutta sunnuntaina se oli vielä liian raaka. Kaapista löytyi pari kappaletta krakovanmakkaroita. Mausteeksi ruokakermaa, valkosipulinkynsiä, punaista curry-tahnaa, lihaliemikuutio ja muutama oliivi. Kaikki pannuun ja ihan kelpo pastakastike tuli.

Ja sitten eilen haksahdin tähän:

Hehheh... Maistui nimittäin hyvltä, kun kaupan konsulentti maistatti tätä. Tämähän ei ole varsinainen ateriankorvike, vaan välipala. Otin silti tätä mukaan töihin lounaaksi yhden annoksen, noin kahvikupillisen. Ja join suositellut kaksi lasia vettä päälle. Ja koskaan minulla ei ole ollut niin nälkä kuin tänään, kun pääsin kotiin... Ei edes silloin, kun olen ohittanut koko lounaan. Eli tuskin tästä tapa tulee.

6 kommenttia:

 1. Mihin tuon tuotteen painonpudotuslupaus perustuu? Siis pitäisikö siinä olla kuitua tai proteiinia tms. joka tuo kylläisyyttä?

  Meillä ei tule myöskään hävikkiä turhasta. Ainoastaan esim. homeinen tomaatti menee biojätteeseen, eikä niitä ole kyllä usein. Onkohan se kasvatuksen tulosta? Tavaroita laitan ennemmin kiertoon kuin ruokaa roskiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Konjac-kasvin juuresta uutettua kuitua, joka antaa pitkän kylläisyyden tunteen..." Ei mulla...
   Lähinnä tykästyin tuotteen makuun. Ja ei ollut kovin kallistakaan. Vähän päälle euro tulee annokselle hinnaksi. Mennään nyt sitten vielä kaksi lounasta tällä tuotteella.

   Poista
 2. Meillä meinaa välillä mennä vähän turhankin paljon ruokaa hukkaan, kun itselläni on kohtuullisen tarkka ruokavalio ja tuo perhe ei sitten aina syökkään sitä mitä kaupasta tuon. Oon kyllä uhitella, että ruojat saavat kohta käydä itse kaupassa, kun en voi sietää ruuan haaskuuta... Oon ollu varmaan aiemmin se perheen jätemylly, joka on sitten syönyt vähän liikaakin, ettei vaan pois tarvitsisi heittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sen ymmärtää, jos perheessä on lapsia, mutta meitä asustelee täällä enää kaksi aikuista ja lähisale on auki yötä päivää, jos jotain tärkeää uupuu. Ja joskus jopa voi lainata koiralta nakkimakkaran...

   Poista
 3. Painonhallinnalla voi myydä mitä tahansa, Konjac-kasvi...? Nälkä pysyy hyvin poissa, kun syö joka aterialla proteiinia. Mutta tuo mainosfilmi oli aika mielenkiintoinen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä minunkin googlata tuo mainosfilmi... Se on totta, painonhallinta on hyvä myyntikeino!

   Poista