keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Jo on maailma mallillaan!

Koin eilen jotain ennenkuulumatonta. Nimittäin seisoskelin jälleen tuulessa ja pakkasessa bussipysäkillä. Minua paleli ja oli nälkä. Bussi oli tietenkin taas myöhässä. Tuijotin varmasti vihaisen näköisenä bussin tulosuuntaan. Siinä lähistöllä seisoskeli kolme ei suomalaistaustaista hyvinpukeutunutta nuorta herraa (Irakista Iranista mistälie...), noin 25-vuotiaita. He lähtivät liikkeelle ja yksi heistä ohitti minut tosi läheltä ja murahti korvaani "älä tuijota akka vihasesti, vitu". (Siis vitu, ei kirjoitusvirhettä). Minä hämmästyin kerralla. Että häh! Rasisminpoikanen sisälläni alkoi heräämään. Olin todella pöllämystynyt. En kääntänyt päätäni vilkaistakseni tuon sanojan suuntaan. Mutta että tämmöiselle keski-ikäiselle, rauhaa rakastavalle naisihmiselle sanotaan moista.

Mutta. On varmaan kärsinyt tuokin poika parka ihan tarpeeksi. Missä lie vanhemmat ja sisarukset, mitä lie kokenut kotimaassaan. Sitten on vielä joutunut tänne jäiseen Pohjolaan. Ei ollut raukalla pipoa eikä hanskoja. On varmaan itse joutunut rasismin kohteeksi useamman kerran. Ja oli varmaan huono päivä hänellä. 

Kuten Tuomas Enbuske sanoi "jos on asunut 20 vuotta Oulussa, selviää mistä vain". Kyllä täällä asuminen karaisee niin luonnon kuin ilmapiirinkin suhteen.

Ja tämän päivän myöhäinen lounas. Varsinaisen lounaan korvasin Sillä OATrimillä, joka ei kyllä korvaa mitään. Vessassa pistää vain juoksemaan. Lounaassa avokado (edelleenkin sunnuntailta), pizzasalaattia edelliseltä viikolta ja tämän päiväistä kaupan valmista tonnikalasalaattia. Juustosämpylöitä meni kaksi kipaletta.


4 kommenttia:

 1. Heh, kaikenlaista sitä joutuu bussipysäkillä kuulemaan.

  VastaaPoista
 2. Oikeasti, bussipysäkit vetää puoleensa sekopäitä! Olen kuullut kaikista aikuisiän ilkeilyistä varmaan 80 prosenttia juuri bussipysäkillä!

  Minä muuten oikeastaan tykkäsin tuosta OATrimistä. Tosin minulla ei ole muutenkaan koskaan nälkä, joten en osaa siltä kannalta sanoa, mutta oli hyvää ja jotenkin ravitsevan oloista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pahaahan tuo OATrim ei ole, mutta mutta... Jospa pysyisin "normaalissa" ruoassa :)

   Poista