perjantai 18. tammikuuta 2013

Päivän menu ...ja huomisenkin

Tässä ruoan valmistumista odotellessa on aikaa kirjata tänne tämän ja huomisen päivän menu: broilerwokkia bataatilla. En ole koskaan aiemmin kokeillut tätä yhdistelmää ja maku on vielä arvoitus. Olen totaalisen ihastunut bataattiin ja päätin kokeilla sitä nyt näin.


Raaka-aineet olivat halpoja. Saksalaisen laatikkokaupan broileri (hinta ei tiedossa, Aviokki osti), bataatti 1,14€, parsakaali 1,39€, purjo 0,40€ ja ruokakerma 2,15€. Veikkaan, että yhteishinta menee tuonne 8 euron korville.


Ruskistin broilerin sisäfileet. Olivat mukavasti suurempia, kuin muilla tuottajilla.


Lisäsin muut osaset ja ne mahtuivat tällä kertaa sopivasti wokkipannuun. Yksi ruokakerma ei näköjään riittänyt, mutta onneksi keittiön kaapista löytyi valmista thai curry -kastiketta, jonka lisäsin joukkoon. Se nostaa vähän annoksen hintaa. Mausteeksi vielä ripaus punaista curry-tahnaa. Sekoitus saa porista hellalla noin puoli tuntia. Bataattikuutiot ja parsakaali kypsyvät nopeasti.

Kohta syömään!

8 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää ! Pitää kokeilla joskus tuon tapaista. On tainnut olla se uutuuspilkkoja käytössä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt ei ollut. Mietinkin, että pitäisikö mainita erikseen. Ajattelin, että tuo bataatti on sen verran kovaa pilkottavaa, että rikon koko laitteen. Viikonloppuna taas salaattiaineksia pilkottaessa otetaan käyttöön :)

      Poista
  2. Nam! Kuulostaa ja näyttää hyvältä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja oli myös hyvää! Bataattihan on aika makeaa. Kaloriarvoja en ole edes katsonut mutta karppaajile se ei sovi :)

      Poista
  3. Käytiin just tuossa laatikkokaupassa tänä aamuna ja ostoskärryyn sujahti muun muassa sekä broileria että bataattia ja parsakaalia (tänään tarjouksessa 0,99 e). Vaikka ruokasi näyttää hyvältä, taidan kuitenkin pitäytyä alkuperäisessä suunnitelmassa ja marinoida broilerit brittiläisellä Nandosin marinadilla, jonka mies sai tyttäreltäni joululahjaksi. Lisäksi parsaa + porkkanaa. Bataatista ja porkkanasta keitän huomenna ison kattilallisen kasvissosekeittoa, siitä riittää sitten maanantaiksi ja ehkä tiistaiksikin. Keiton päälle vaan nokare turkkilaista jogurttia ja sillä siisti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, minunkin pitää tehdä tässä lähiaikoina kasvissosekeittoa! Teen sitä yleensä niin paljon, että sitä on pakastettavaksi asti. Nyt on vain jotenkin "unohtunut" koko ruokalaji. ja minun suosikkini keiton päälle on raejuusto. Pitääpä kokeilla jugurttiversioita.

      Poista
  4. Ton wokkisi täytyi olla herkullista. Meillä käytetään bataattia, kun en allergioitteni vuoksi kestä perunaa.

    Sulla on ihaltavasti pudonnut paino. Mulla putosi vuodessa 12 kg, mutta nyt junnaan paikoillani ja vähän on tullut takaisinkin. Himpura. Hyvä sinä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuten tuolla sivupalkissa lukee, lopullinen tavoite on vielä saavuttamatta. Hiljaa hyvää tulee. Ja jos tulee vähän takaisin, niin se on helpompi pudottaa heti pois. Tsemppiä myös sinne!

      Poista