sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Sunnuntain ruoka

Tänään oli vuorossa yksi suosikkiruokani, uunilohi ja perunamuusi. Helppoa ja hyvää. Tosin tuo smetana on vähän turhan raskas lisuke, mutta lähikaupassa ei ollut mitään kevyempää vaihtoehtoa.



Kalatiskin setä pisti kalaan suolan ja tillin ja kala maustui jääkaapissa yön yli. Puristin puolikkaan sitruunan mehun kalapalojen päälle ja peittelin kalapalat smetanalla. 150°C uuniin noin 50 minuutiksi. Kalapala voisi olla tietenkin yhtenäinenkin file, mutta kalatiskillä sattui olemaan nuo kaksi palaa, joten viitsinyt leikkauttaa uudesta fileestä puolikasta. Samaan aikaan kypsyivät perunat. Oli hyvää!

Ehkä jonkin verran noita smetanan kaloreita kulutti perinteinen puolentoista tunnin sunnuntaiaamun lenkki PoikaKoiran kanssa. Pakkasta -6°C ja lähes tuuleton sää. Ihan hyvä lenkkeilyilma.

Lapset ovat melkein aina ihastuneita, kun heitä vastaan tulee koira. Tänäänkin joku pienokainen huudahti "kato koila". Ja perään kuului vielä "tillä näkyi pylly". Kerrankin eräs lapsi valisti isäänsä "tuo on poikakoira". Niin näkyy meidän koiralla pylly ja killuttimet. Eletäänkin tässä jänniä hetkiä, kun ensi viikonloppuna tulee TyttöKoira kylään ja koirat pistetään "pussauskoppiin". Ja loput varmaan arvaattekin...

8 kommenttia:

  1. Meillä oli tänään nieriää ja puikuiloita. Olipa herkkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kumpikin on pisteen verran parempaa, niin nieriä kuin puikulatkin!

      Poista
  2. Meillä oli leivinuunissa tehtyä pizzaa, kun perjantaina syötiin lohta. Kokeilepa joskus lohta ja parsakaalia, passaavat oikein hyvin maut yhteen.

    Paras lasten suusta kuultua on "katso äiti, dobermanni"... kyllä jo alkoi minuakin hymyilyttää. Lapsilla voi olla vielä rotumääritelmät hukassa, mutta kun naapurin ikääntynyt rouva kyseli, että onko se ajokoira... hmmm, kyllähän se siilejä ajaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vakaa tarkoitus on joskus myös tehdä sitä sinun blogissasi mainostamaa teriyaki-lohta. Nyt ei vain ollut aineksia muuhun.

      Joo, ja kerran eräs lapsi sanoi "kato isä, hassu kissa"...

      Poista
  3. Slurps miten herkullista! MÄ oon aika usein tehnyt lohelle kylmän kastikkeen kevytkermaviilistä ja siihen laittelen sitruunaa, tilliä ja suolaa. Joskus kaapissa on myös valmista dippisekoitusta edellä mainituista aineksista. Kevyttä ja hyvää"
    Mutta kyllähän sitä nyt joskus pitää saada kunnon smetanaakin syödä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä teen aina kermaviilikastikkeen savustetulle kalalle, kesällä. Ihanan raikasta!

      Poista