maanantai 29. huhtikuuta 2013

Kätevä emäntä

Huomenna on Wapun aatto ja koska minulla on työpäivä, piti aatto-illan valmistelut aloittaa jo tänään. Vietetään aatto-iltaa perinteisesti ystäväpariskunnan kanssa. Tai hyvin monesti on yhdessä vapun aatot vietetty.


Homma aloitettiin tsatsikin jugurtin valuttamisella. Minä ajattelin vain kääntäväni nuo suodatinpussin reunat valutus-astioiden ulkopuolle. No mitä vielä. Kun pussit kostuivat, eihän taitos tietenkään pitänyt. Oli vaikea homma pidellä toisella kädellä suodatinpussin reunaa astian ulkopuolella ja toisella kädellä teipata pussin reunus kiinni astiaan. En ajatellutkaan tekeväni hommaa kahvinsuodattimessa. Pelkäsin, että kahvin maku tarttuu jugurttiin.

Sitten testailin sipulin pilkkomista. Paaaljon parempi tulos tuli tuolla NicerDicerilla. Tasakokoisia pikku paloja. Tupperwaren pyöriteltävä pilkkoja jätti isoja palasia, vaikka kuinka heiluttelin sitä pyörittämisen valissä.

Voin sanoa, että kilosta jauhelihaa tulee tykötarpeineen 212 pikkulihapullaa. 53/syöjä...

Okei, maistelin kahdeksan...

6 kommenttia:

 1. No riittää lihapullia ! Me käytiin ruokakaupassa (kylään tulee 4hlön perhe ja syöjiä täten yht. 6). Voi tauti tuota ruoan määrää. Syödään varmaan jämiä koko toukokuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä riittää pakkaseenkin osa... Lisäksi on Wigrenin nakkeja ja perunasalaattia.... Ei lopu ruoka kesken!

   Poista
 2. Slurps. Herkullisen näköisiä lihapullia. Mukavaa Vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikas lailla karpaten mennään... Kuten edellä sanoin, lisänä on Wigrenin nakkeja (ja perunasalaattia). Niin ja katkaraputäytteisiä kananmunia salaattipedillä...

   Samoin sinne mukavaa Wappua!

   Poista
 3. Lihapulla poikineen, on siinä ollut pyörittelemistä. Mutta kuten aina sanotaan: liian kanssa aina pärjää.

  Aloitin itse vappuaaton käymällä lääkärissä ja jäämällä keuhkoputkentulehduksen vuoksi kolmen päivän saikulle. S-marketista ostin kivikylän nakkeja ja "kolesoota". Lisäksi voisi miehen pyytää tekemään valkosipuli-juustoleipiä (tekee parempia kuin minä).

  Miten meni huhtikuu taas näin nopeasti... Kivaa vappua ja lämmintä toukokuuta! Polvisukat jalkaan ja kukkamekko päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paranemisia sinne! Nämä kevättalven taudit ovat kuulemma aika sitkeitä, Aviokkikin röhii jo kolmatta viikkoa. Itse olen enneksi toistaiseksi säilynyt moiselta.

   Pikkuisen jäi ruokaa yli, mutta perempi niin. Ja aika tosiaan vierii nopeasti. Muisteltiin vieraiden kanssa lapsien telmimisiä silloin kauan sitten, kun he olivat pieniä, nyyh... Tuo aika kultainen ei koskaan enää palaa.

   Poista