perjantai 19. huhtikuuta 2013

Se on kevät taas niin pitkällä...

...että mökkikauden avajaiset ovat lähellä. Vaikka nyt sanotaan, että kevät on myöhässä, niin kyllä se on tullut yht´äkkiä. Viime vuonna nimittäin vapun tienoilla oli tulvatilanne päällä. Huomenna pitäisi sitten lähteä katsoman, mikä on tilanne tänä vuonna. Eli vaikka kevät oli myöhässä, on tulva kymmenkunta päivää etuajassa. Tuskin siellä nyt on kuitenkaan noin paha tilanne. Lunta on ollut edellistalvea vähemmän ja järven jäänpinta on ollut aika alhaalla. 

Se tietää silti huomiselle melkoista jumppaa. Todennäköisesti ainakin kahlausta loppumatkasta, tavaroiden kantoa mökkiin, mm. televisio ja uusi matto sekä siivousta.

Tänään kuulin muuten ensimmäistä kertaa tälle keväälle peipposen laulavan. Oikeastaan oli melkoinen laulukonsertto. Samalaista, mutta sata kertaa isompaa odotan kuulevani myös mökillä. Ja teerien soidinta aamuyöstä on myös mukava seurata. Samoin kurkien reviiritaistelua. Ja joutsenten tepastelua jäällä. Paljon on siis bongattavaa!

Ruukkuvehka

2 kommenttia:

 1. Ihana kun in kevät ja kaikki vielä edessä.
  Meillä mökillä oli tie huonona routavaurion vuoksi. Juututtiin kiinni, traktori veti pois ja jätettiin auto kauemmaksi parkkiin. Kannettiin kaikki mökille ja kylläpä on kiva olla mökillä. Kukkapenkit putsattu ja kitkeminen oli kyllä pitkän talven jälkeen suorastaan mahtavaa puuhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ei sitten päästy sinne mökille. Oli liian korkea tulva ja saappaanvarret eivät olisi riittäneet. Mökki säästyy tänä vuonna kastumiselta, mutta kaikki muut asiat, kuten liiteri ja vessa ovat kahlausmatkan takana. Joten päätettiin odottaa tulvan laskemista. Ja kun lämmintäkään ei ollut kuin +5°C...

   Poista