sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Kevät toi, kevät toi... yllätyksiä

Ei sitten tullut niitä mökkikauden avajaisia. Vettä oli taas mökkitiellä sen verran, että saappaanvarret eivät olisi riittäneet. Mökillä oleminen olisi rajoittunut lähinnä kuistilla ulkoiluun, koska vesi saartoi myös mökkiä. Jo vessaan meneminen olisi vaatinut ponnisteluja, joten päätimme suosiolla palata takaisin ja yrittää hommaa uudelleen ensi viikonloppuna. 

Joten sunnuntai alkoi perinteisellä lenkkeilyllä kaupungilla. Mutta vaihdoin vaatetuksen keväiseen. Maastokenkien tilalle lenkkarit, toppatakki vaihtui tuulipuvun takkiin ja toppahousut farkkuihin. Ulkoiltua tulikin sitten reilut kolme tuntia. Tosin se johtui osittain siitä, että torilla oli peräkontti-kirppis. Tuota kirpputoria kierrellessähän aikaa sitten kului. Ostin kaksi pientä, vanhaa ja lasista lääkepurkkia. 50 senttiä kappale. En minäkän niillä kyllä mitään tee, mutta ovatpahan hyllyn täytteenä...

Sulanut lumi tuo yllätyksiä.


Että ihmiset ovat tyhmiä! Satoja tupakantumppeja maassa. Tuo takana näkyvä alue on vanhaa kasarmialuetta. Nyt siellä järjestetään erilaisia koulutuksia ja seminaareja. Ja kun oppilaitosalueella ei saa polttaa tupakkaa, polttavat nuo aikuiset ihmiset sitä lähes meidän porraspäässä... Ja jotkut vielä kehtaavat valittaa koirankakoista!

Mutta jotain positiivista loppuun. Löysin tämmöisenkin rakkaus-lukko kaiteen.


4 kommenttia:

 1. Toi on niin törkeää... siis aikuset ihmiset. Miks se koulutusorganisaatio ei järjestä tonne tuhkakuppia tai jotain...

  Meillä on tässä ala-aste ihan vieressä ja mua oksettaa kun sieltä monet työntekijät (opet ja muut) käy röökillä kans puolen korttelin päässä
  ja maa on täynnä tupakantumppeja pyörätiellä:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin mietin, että voisihan siihen laittaa tupakkaroskiksen tai muuta. Mutta aika kornia sekin olisi, koska vieressä on kyltti, että tämän tuollapuolella et polta, mutta tässä saat polttaa, ole hyvä. Mutta olisi sekin kait parempi ratkaisu. Tuolla Kasarmilla on erilaisia koulutuksia, joihin ihmisiä tulee ympäri maata, niin onko silloin vähän niinkuin vapaampi fiilis ja tupakkakin maistuu... Ihan ovat aikuisia ihmisiä aina siinä tupakalla.

   Ja ala-asteen opettajat tupakalla! Kyllä on hyvää esimerkkiä oppilaille. Hyi. Sen verran olen vanhanaikainen. Minun työyhteisössäni (yht. noin 40 henkilöä) ei taida kukaan polttaa. Ei ainakaan työaikana. Muuta kuin IsoPomo...

   Poista
 2. Juu, kyllä joskus risoo kerätä koirankakkoja, kun maa on täynnä tupakantumppeja, rikottuja pulloja, kaljapakkauspahveja, karkkipapereita... ne ei sitten haittaa ketään, vai? Maatuva koirankakka se vaan aiheuttaa sydämentykytyksiä tiukkapipoisille. Edelleenkin mainostan kerääväni koirani kikkareet, jotka ovat miniatyyrikokoisia isojen koirien läjien rinnalla. Näitä sitten ei jakseta sitten kerätäkään.

  Peräkonttikirppiksellä olisi ollut
  a) kiva olla myymässä
  b) kiva olla ostamassa.
  Sen sijaan puuhastelin kotipihalla ja odoteltiin mopon ostajaa. Kuopuksen Vespa sai uuden kodin Rovaniemeltä ja kuopus sai vähän vuokrarahaa. Meillehän tuo tiesi yhden vakuutusmaksun loppumista ja samalla erään aikakauden päättymistä. Ei enää mopoja eikä mopo-onnettomuuksia meidän perheessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli tänään kuopuksen synttärit, 25v :) Muistan aikanaan, kun esikoispoikamme oli mopoiässä ja odottelin sydän sykkyrällä, milloin hän sanoo haluavansa mopon. Mutta kertaakaan ei tullut sana "mopo" hänen suustaan. Olin hirveän onnellinen tuosta hänen ratkaisustaan. Nyt tosiaan mopo tuntuu olevan jokaisella, tytöilläkin.

   P.S. Pistin tuon saman kuvan Kalevan lukijakuviin, siellä se näkyy olevan, tulvakuvien seassa.

   Poista