maanantai 22. huhtikuuta 2013

Polkupyöräilyä

Tänään kävin sitten ensimmäistä kertaa tälle vuodelle polkupyörällä töissä. Voi että oli mukava polkea! Mietin, että mistä se on oikein kiinni, kun se lähteminen on aina niin vaikeaa? Auto tai jopa bussi houkuttelisi enemmän. Vaikka minä pääsen nopeammin töihin polkupyörällä kuin bussilla, koska kävely bussipysäkille vie vajaan vartin. Työmatkaa on prikulleen 6,4 km. Eli ei juuri mitään. Aikaa en tänään vielä ottanut, koska aamulla oli kova vastatuuli ja palatessa poikkesin kaupassa. Mutta noin 25 min. siinä meni.

Uusi pyörä rullasi tosi kevyesti ja pystyin ajamaan jopa 3-vaihteella, mitä en edellisellä pyörälläni tehnyt kuin navakalla myötätuulella. Lähdin töistä kotiin yhtä matkaa työpaikan KuntoHirmun kanssa. Mietin, että miten kestän hänen vauhdissaan. Hyvin kestin, ei tehnyt tiukkaakaan. Paitsi ihan vähän... Onneksi tiemme erkanivat muutaman kilometrin jälkeen, että sain vähän löysätä :) Mutta ohittelin myös hitaampia. Valitettavasti tämä hyvä "putki" katkeaa huomenna ennustettuun vesisateeseen. Mutta sitten on luvattu taas vähän parempia kelejä.

Ruukkubegonia

6 kommenttia:

 1. Tulin tänä aamuna eka kertaa tälle keväälle pyörällä töihin ja kuin olisin soratietä ajanut. Eikö tässä olisi ollut jo aikaa putsata noita pyöräteitä vai kuivia kelejäkö odotellaan. No, kuusisaaressa oli jo sileä asfaltti, mutta olin jo siihen mennessä polkenut 10 km. Mulla tulee noin 12 km yhteen suuntaan ja yleensä poljen sen vastatuuleen aamua iltaa. Miten se tuuli osaakin kääntyä työaikojen mukaan?

  Pyörän takarenkaassa on paikka toisen päällä ja koko matkan pelkäsin, että "tappajasora" tekee taas uuden reiän. Takarengas vähän vinksottaa, täytyy mainita remonttimiehelle asiasta kotona, että tarttis tehdä jotain.

  Raitis ilma piristää kummasti ennen työpäivää. Toivottavasti myös kotimatkalla (luvattu vesisadetta).

  t. Aikku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Soraa oli todellakin aivan kamalasti pyöräteillä. Myös minä pelkäsin uusien pöyränkumieni puolesta. Täällä tuntuu olevan aika useasti vastatuuli, polki minne päin tahansa :)

   Ja en siis lähtenyt tiistaina pyörällä liikkeelle. Iltapäivällä se vesisade sitten alkoikin.

   Poista
  2. En kastunut juuri lainkaan, kun ajoitin kotimatkan tihkusateeseen. Ja etukumissa on varmaan reikä, koska kumi tyhjenee hitaasti. Poljin torinrantaan ja soitin pojalle, että tulee laittamaan ilmaa. Sitten pääsin kotiin. Miehen iltapuuhasteluksi jää sitten reiänpaikkaus ja minun toscakakun leipominen paikkaajalle. On kuulemma kolme kiveä pystyssä renkaassa, joten se siitä "tappajasorasta" sitten taas.

   Poista
  3. No höh. Kyllä saisivat tulla puhdistamaan noita pyöräteitä. En nähnyt tänäänkään yhtään lakaisukonetta... Tuntuisi, että näin vesisateella olisi helpompi puhdistaa, kun pölyäminen olisi vähäisempää...

   Poista
 2. Vastatuuli vie pyöräilystä nautinnon, se joskus ihan raivostuttaa! Meilläkin tuulee useinainayleensä. Sora on pelottavaa. :)

  Ihania työmatkapyöräilyjä sinulle ja iloa viikkoosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tulin ihan hyvälle tuulelle toivotuksistasi! Samoin sinne!

   Poista