lauantai 6. huhtikuuta 2013

Kotiutettu!

Poika polkupyörä kotiutettu! Aamulla oli pakkasta sellaiset rapiat -7°C, kun lähdin hakemaan polkupyörääni liikkeestä kotiin. Paljon en tosin pystynyt vielä polkemaan, koska a) tiet olivat paikoitellen peilikirkkaassa jäässä ja b) pakkasesta huolimatta paikoitellen oli isoja lätäköitä ja en halunnut uuden pyöräni olevan heti kurassa. Kauhulla katselin vastaantulevia mummuja ja pappoja, jotka ajoivat liukkaasta välittämättä. Ei tarvitse ihmetellä ensiapuasemien jonoja... 

Mutta. Jonkin matkaa kuljettuani huomasin, että pyörääni ei ollutkaan asennettu sitä matkamittaria. Myyjä varmaan unohti koko mittarin, kun niitä ei edes minulle esitelty. Pidin asiaa jotenkin itsestäänselvyytenä, kun sanoin haluavani siihen matkamittarin ja korin. Koreja minulle esiteltiinkin. Liikkeessä oli tänään kevään aloittajais-kampanja makkaratarjoiluineen (en ottanut!) ja väkeä oli pilvin pimein. Joten en palannut sinne ruuhkaan takaisin, vaan hoidan homman maanantaina. Mutta joskus tuntuu, että mikään asia ei kohdallani mene kerralla oikein. Aina joutuu säätämään.

Tässä tuon uuden ihanuuden runkoa. Kun viimeviikolla havittelin, mutta en siis ostanut sitä Gantin takkia, niin sillä rahallapa ja vähän allekin sain tämän polkupyörän. Rahansa voi  siis hassata monenlaisiin tarkoituksiin. Kyllä minä tästä sen vähän yli 300 euroa maksan, toisin kuin kevyttoppatakista.

3 kommenttia:

 1. Päivisin sulavat ja öisin jäätyvät pyörätiet eivät todellakaan suosi kulkijaa. Tämän koki kuopuskin muutama vuosi sitten... 5 viikkoa kipsin kanssa kohti kesää.

  Eilen ajattelin korkata pyöräkauden ja lähteä käymään lähiapteekissa parin kilometrin päässä. Suosiolla talutin pyörää sata metriä, kunnes pääsin sulalle tielle. No, takakumi olikin tyhjä, joten talutin pyörän takaisin kotiin. Otin miehen pyörän, jonka satula oli liian matalalla ja jonka vaihteita en osannut vaihtaa. Kaiken lisäksi pyörässä oli vaan käsijarrut. Pakkasta oli tietenkin -10 astetta ja pää meinasin jäätyä piposta ja kypärästä huolimatta. Sinnillä kävin apteeksissa, kun kerran olin näin päättänyt.

  Onnea uudelle pyörällä ja onhan kypärä käytössä?

  t. Aikku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kypärä löytyy! Ja löytyy varoittava esimerkki melkein lähipiiristä. Eräs tuttavamme kaatui aikanaan polkupyörällä, iski päänsä ja menetti muutaman vuoden muististaan. Kuntoutuminen vei pitkään.

   Oliko siellä maapallon toisella laidalla polkupyöriä?

   Poista
  2. Tytär asui lähellä Brisbane-jokea, jonka reunoilla oli hyvät pyöräily- ja kävelytiet. Polkupyöräilijöitä sekä myös lenkkeilijöitä oli liikkeellä aamusta iltaan ja näytti moni taittavan työmatkaa pyörällä. Tosin heillä oli pyöräkamppeet päällä, mutta repusta päätellen työvaatteet mukana. KAIKKI käyttävät kypärää, sillä Queenslandissa on kypäräpakko, jota valvotaan ja kypärättä ajosta saa mojovat sakot.

   Poista