torstai 11. huhtikuuta 2013

Kevään tuoksu

Ensimmäistä kertaa tälle vuodelle tunsin sen oikein kunnolla tänään. Nimittäin tuon kevään tuoksun. Maan, mullan ja puolimädäntyneiden kasvien tuoksun. Mutta silti tämä rapakko-vaihe on tuskastuttavaa. Ja monta takapakkia kevään etenemisessä vielä tulee. 

Pyöräteillä on vielä aivan liikaa lunta, sohjoa, rapakkoa ja irtokiviä, että pyöräilykeleistä ei voi vielä haaveillakaan. Ainakin viime vuonna valitettiin, että pyöräteille levitettävä murske on oikeaa "tappaja-soraa", joka rikkoo pyöränkumit hetkessä. Ja minä en tahdo uuden pyöräni kumien menevän heti rikki. 

Alakerran porukat ovat ostaneet uuden koiranpennun. Voi että on rasittavaa kuunnella iltapäivisin tuon pennun "itkua". Se kuuluu nimittäin juuri tämän työhuoneeni alapuolelta tosi selvästi. Heidän edellinen koiransa oli luokkaa "räkyräky". Eli haukkui aina, kun porraskäytävästä kuului ääniä. Ja väliajoilla huvikseen. Tämä nykyinen on sitten mallia "viikviik". Ja meidän työaikamme menevät sillä tavalla ristiin, että minä lähden aikaisin töihin  ja palaan myös kotiin suhteellisen aikaisin. Kun taas noilla naapureilla on myöhäisempi rytmi... Mutta en aio valittaa. Sillä iltaisin meiltä kuuluu varmasti melkoinen jyske alakertaan, kun PoikaKoira juoksee ja heittelee raskaita pallojaan vasten lattiaa. Kyllä me taidamme olla se äänekkäämpi naapuri.

Orkideassa on viisi kukkaa.

Ja tämä 2,90 euron ruusu kukkii yhä uusin kukin ja tuoksuu hyvälle.

6 kommenttia:

 1. Myös keväinen rapa on alkanut roiskua; koira on joutunut lenkin jälkeen suihkuun. Voi kun voisi hypätä suoraan kesään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin. Myös meillä koira kyyristelee jo ulko-oven edessä korvat takaluimussa tietäen joutuvansa suihkuun!

   Poista
 2. Hei! Blogissani on sinulle haaste =)

  VastaaPoista
 3. Kevät on kyllä niin kuraa täynnä. Lenkkarit on ihan hirveessä kunnossa ja lenkkihousujen puntit hetkessä aivan kamalat. Kadut ainakin Tampereella vielä ihan täys soraa ja hirvee pöly vaan lentää kun autot painaa ohi. Ei oo huippua kuntoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumpi on kamalampaa, pöly vai kura... Nyt sataa vettä ja ois kaupungin miehille hyvä keli ajella lakaisukoneilla... ei pölise.

   Poista