sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Älä laihduta -päivä

Tänään 6.5. vietetään kansainvälistä Älä laihduta -päivää (International No Diet Day). Suomessa tätä päivää vietetään viidennen kerran. Tosin tämä päivä koskee lähinnä niitä, jotka  kamppailevat anoreksian, bulimian ja vääristyneen minäkuvan kanssa. 


Jos perheessä on syömishäiriöinen nuori, se on varmasti kamalaa. Tälläkin listalla on monia blogeja, jotka ovat nuorten tyttöjen kirjoittamia ja jotka pursuvat ahdistusta ja elämäntuskaa. Täytyy myöntää, että en oikein jaksa lukea niitä kirjoituksia ja joskus tekisi mieleni sanoa jollekin, että ole nyt hiljaa... ei sinun elämäsi voi niin vaikeaa olla.


Minun ystäväpiiriini kuuluu yksi ihan oikeasti syömishäiriöinen ihminen. Aikuinen nainen. Kyllähän sen täytyy olla ihan oikea sairaus, jos aikuinen ihminen ei osaa huolehtia syömisestään ja juomisestaan. Hän sairasteli, kärsi kuivuudesta (kaliumin puutetta veressä), oli aina päivän tai pari sairaalassa. Kunnes yksi lääkäri katsoi hänen epikriisiään vähän tarkemmin ja siitä alkoi yli vuoden kestänyt kuntoutus psykiatrian osastolla. Ja kun hän joutui tuonne osastolle, hän painoi 33 kiloa... Mutta ei hän koskaan parane tuosta sairaudesta, se seuraa häntä aina.


Aiemmin meitä oli tyttöporukka, jotka kävimme silloin tällöin syömässä. Myös tämä anorektinen ystäväni tahtoi tulla mukaan, sosiaalinen kun on. Mutta se oli aivan kamalaa meitä muita kohtaan, katsoa kun hän räpisteli ruokaansa tai jotakin syötyään lähti heti vessaan oksentamaan. Täytyy sanoa, että vaikka hän on ystävämme, ei tuollaista ruokailuseuraa kestä kukaan.


Pitäisikin tästä soittaa tuolle ystävälle...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti