tiistai 22. toukokuuta 2012

Ikkunaprinsessa

Ruokapöytäni sijaitsee ison ikkunan äärellä. Siitä on hyvä tarkkailla ympäröivän maailman menoa. Tänään töiden jälkeen valmistelin lounasta ja vilkaisin ulos. Nuori poika istui naapuritalon kiviaidalla tyttö edessään. Jaahas, nuorukainen menossa joihinkin urheilutreeneihin. Kun istahdin pöytään, huomasin, että hänellä oli kolme isoa kassia, josta yhdestä pilkisti sellainen kitaran pääty, jolla nuoret pelaavat (siis en tiedä/muista pelin nimeä, mutta siinä pitää "kitaralla" soittaa niitä kappaleita... Guitar Hero???). Samalla tyttö kääntyi niin, että näin hänen kasvonsa. Ne olivat itkuiset ja surulliset. Sitten pariskunta lähti erilleen. Tyttö huusi vielä jotain pojan perään. Poika käännähti kannoillaan ja käveli tytön perään, koko omaisuus survottuna ilmeisesti noihin kolmeen urheilukassiin.


Mietin vain, että ei ole helppoa kummallakaan. Erota. Jos jompikumpi on päätöksensä tehnyt, niin tuollainen takaisinpaluu ei ole kuin ikävän homman viivyttelyä. Ero sattuu varmasti kumpaankin. Mietin, mikä sai pojan palaaman tytön luokse? Ehkä koko peli ollutkaan vielä menetetty.


Toinen ikuinen katselun kohde on lähellä olevan risteyksen liikennekäyttäytyminen. Se on ihan tasa-arvoinen risteys, eli oikealta tulevaa väistetään, vaikka toinen teistä onkin kapeampi. Mietin, miten jotkut kuvittelavat oikealta tulevien olevan väistämisvelvollisia, ei ole heillä kolmiota. Jotku ajavat risteyksestä ihan suoraan, ei niska käänny yhtään oikealle. Odotan isoa pamahdusta, valitettavasti. Monta läheltä piti -tapausta on ollut. Ja jos nyt en aina ikkunassa olekaan, niin äänitorvet kyllä joskus soivat. Onneksi oikealta tulevat ovat oppineet olemaan varovaisia.


Että kyllä täällä kaikenlaista tapahtuu!


Päivän syömiset:
- aamupala: kaksi kuppia kahvia ja kaksi palaa tummaa suklaata
- brunssi: 2 1/2 dl Kokkikartanon tomaattivuohenjuustokeittoa lisättynä pilkotulla tomaatilla, kahdella oliivilla ja muutamalla mozzarellapallolla
- päivällinen: coleslawia, hedelmäistä juustosalaattia, annospussi (85g) chilitonnikalaa ja italialaista maalaisguodaa kohtuullinen pala

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti