tiistai 29. toukokuuta 2012

Hyvää palvelua

Kylläpäs sain tänään puutarhaliikkeessa hyvää palvelua! Tulin oikein iloseksi ja mieli piristyi. Kun tulin sisään ja kysyin pelargonioiden sijaintia, sellainen vähän hevimpi, tatuoitu goottityttö sanoi ystävällisesti (en siis tarkoita sitä, että olen mielessäni kategorioinut gootit epäystävällisiksi) "tuolla päin, voin lähteä näyttämään". Siis ei vain pelkkä kädenhuiskaus ja muraisu "tuolla". Seuraavaksi löysin haluamani Surfiina-amppelin. Se oli vain niin korkealla, että en ylettynyt siihen. Piti pyytää apua miespuoliselta henkilöltä. Kun ojensi käteni ottaakseni amppelin vastaan, sanoi mies "minä voin kyllä kantaa tämän". Ja kassalla maksettuani ostokset kassahenkilö sanoi "tulen avuksi kantamaan ostokset autoon". Siis kyllä tässä puutarhamyymälässä on todellakin panostettu ystävälliseen palveluun. Tästä tulee minun kantapaikkani! Ja taimetkin olivat hyviä!


Nyt kehun vähän itseäni. Nimittäin minun suunnittelulla ja ohjeilla sai taloyhtiömme muutama vuosi sitten pihapalkinnon. Enkä todellakaan ole puutarha-alan ammattilainen, pelkkä harrastelija. Ostimme ensimmäiset taimet minun silloisesta kantapaikastani. Mutta tuon puutarhan pitäjät jäivät eläkkeelle ja myivät yrityksensä uusille yrittäjille. Kaksi kertaa siellä kävin. Ensimmäinen kerta oli kauhea, mutta päätin antaa vielä mahdollisuuden, mutta toinenkin kerta oli kauhea. Ei se riitä, että on intoa, yrittäminen on paljon muutakin. Puhuimme taloyhtiön puheenjohtajan kanssa, kuinka esimerkiksi hyvien taimien toimittaminen olisi tärkeää. Isossa talossa asuu paljon ihmisiä, joilla käy paljon vieraita. Todennäköisesti joku kysyy, mistä moiset kukat ovat peräisin. Silloin tuon puutarhan pitäjät olisivat saaneet ilmaista mainosta. Mutta surkeiden repukkataimien toimittaminen... Ja kun se toimittaminenkin oli niin vaikeaa, "ei ole aikaa". Joten, valitettavasti, emme mekään enää sinne mene.


Päivän syömiset
- aamupala: turkkilaista jugurttia, mansikoita, Valion boysenmarjakeittoa, pala tummaa suklaata
- myöhäinen lounas: juustosalaattia, raejuustosalaattia, salaatinkastike, pala tummaa suklaata


Tänään illalla on "edustustehtävä". Helppo olla syömättä mitään...


Pelargonioita parvekkeella. Ennen pidin pelargonioita vähän "mummu"-kukkina. Mutta ne ovet erittäin kiitollisia paahteisen parvekkeen kukkia. Tämäkin kukka kukkii pitkälle marraskuun puolelle. Ruukku on aika syvä, joten se varastoi multaansa paljon vettä. Ei tarvitse jatkuvaa kastelua.

2 kommenttia:

  1. Hyvällä tuurilla pelargonit saa vielä säilymään seuraavaankin vuoteen, jolloin voi ottaa lisää pistokkaita. Minäkin pidin niitä ennen mummokasvoina mutta mummoilla on tainnut vain olla hyvä ja järkevä maku. :D
    Hienoa, että löytyy vielä hyvää palvelua! Tuosta pitäisi melkein laittaa itse liikkeeseen sähköpostia. On niin harvinaista.

    VastaaPoista
  2. Siis hei, hyvä idea. Teen sen heti!

    VastaaPoista