lauantai 26. toukokuuta 2012

Maratonilla

... en suinkaan minä vaan kannustamassa tuttavaani. Aviokkini oli tuon maratonin huoltojoukoissa, joten minä päätin lähteä PoikaKoiran kansa joenvarteen kannustamaan tuttavaani. Tosin bongasin liki neljän tuhannen juoksijan joukosta viisi muutakin tuttavaa! Ilma oli aurinkoinen, mutta aika kylmä. Onneksi tuo tuttavani on sen luokan urheilija, että hän oli asettanut tavoiteajakseen kolmen tunnin alituksen. Kaikki jotka ymmärtävät maratonista mitään, tajuavat, että tuo on harrastepohjaiselle juoksijalle kova aika. Hyvävoimaiselta hän näytti ainakin 8 kilometriä ennen maalia.


Ja katsoessani ensimmäistä kertaa paikan päällä tuota juoksijoiden menoa, tajusin, mikä idea näissä massajuoksu tapahtumissa on. Se on se suoriutumisen ilo yhdessä. Kyllä siellä näki jos jonkinlaista tyyliä ja teputtelijaa. Jopa minä olisin voinut pärjätä ainakin viimeisten joukossa. Tuo lenkki kierrettiin kaksi kertaa ja viimeisten juoksijoiden tullessa kohdalleni, kärkijoukko  oli kohdallani jo toistamiseen ja ohitti nuo peränpitäjät. Todellisia maratoonareita ei joukossa tainnut olla kuin muutama kymmenen. Ne loput olivat sitten omaksi ilokseen joksevia.
                                                        Me kannustetaan!

3 kommenttia:

 1. Ajatella, että ne juoksevat kaksi kertaa lujempaa kuin meikäläinen. Huh huh ;)

  Massajuoksutapahtumissa on varmasti oma ihana tunnelmansa, kannustava yhdessätekemisen -meininki. Saadaankohan sinutkin mukaan yhteiseen riemuun? :)

  Mukavaa tulevaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Siis oletko sinäkin mukana noissa juoksukarnevaaleissa? Ystäväni Helsingin päässä juoksi naisten kympin ja kolleegani täällä pohjoisesa vaan ihan "normikympin". Mutta se on se tavoite, jota kohti yritetään. Ehkä, ehkä... pitää kypsytellä...

  VastaaPoista
 3. Siis en ole ollut missään tapahtumassa juoksemassa. Vertasin vain noita kolmen tunnin alittajia siihen, kun itse jaksoin juosta puolikkaan viime sunnuntaina (yksikseni) alle kolmessa tunnissa. Eli siis nämä oikeat maratoonarit vetävät kokonaisen siinä samassa ajassa, on heillä huima vauhti :)

  Syyskuussa meistä moni aikoo juosta Varalassa. Siellä on muuten 11,5 km:n lenkkikin. Joten tervetuloa mukaan ja samalla blogitapaamiseen! :)

  VastaaPoista