lauantai 29. joulukuuta 2012

Kukkia

No, niin. Lähti taas lapasesta tämä minun innostuminen jostakin. Olen nyt virkannut näitä Afrikan kukkia. En edes tiedä, mitä näistä sitten joskus teen. Tavoitteena ehkä peitto.
Aluksi ajattelin virkata vain kolmella värillä: valkoisella, vaaleanpunaisella ja punaisella. Sitten kaivelin lankakoppaani. Keltainen näyttäisi varmaan ihan kivalta. Tuossa keltaisessa kukassa lankatyyppi on ihan erilaista, joten se on vain koekappale. Ja nyt sitten kävin ostamassa samanlaista keltaista ja vihreää lankaa... Reunat ajattelin virkata kuitenkin aina noilla alkuperäisillä väreillä. Säilyy edes jonkinmoinen harmonia. Yhden kukan virkkaamiseen menee aikaa noin puoli tuntia. Jos koko vuoden virkkaisi edes yhden kukan päivässä, niin eikökän yli 300 kukasta saa jonkinlaisen peiton aikaiseksi.

Virkkaamisessa on myös se hyvä puoli, että ajatukset pysyvät pois ruoasta. Jos iskee ruoan himo päälle, sitä voi yrittää siirtää virkkaamalla.


Aamulla olivat parvelasimme täynnä myös aivan ihania jääkukkia. Harmi, kun taitoni ei riitä saamaan niistä parempaa kuvaa.

Tämän päivän ruoka Aviokin toiveesta: perinteistä spagettia ja jauhelihakastiketta! On se kumma, miten jouluruokiin kyllästyy niin nopeasti, mutta spagetti kelpaa aina.

8 kommenttia:

 1. Ihania kuvioita!
  Jouluruoat on melko erikoisen makuisia (kinkku, lanttu, punajuuri). Ei niitä jaksa montaa päivää peräkkäin millään kyllästymättä. Riisipuuroa söisin kyllä vieläkin.

  VastaaPoista
 2. Ihania kukkia! Sekä virkatut että jääkukat!

  VastaaPoista
 3. Hups! En muistanut koko riisipuuroa... Onneksi sitä ei ollut kaikkien noiden jouluruokien lisäksi. Mutta hyväähän se toki on.

  Kiitos kehuista! Ja pistän varmaan virkkauksen edistyessä lisää kukka-kuvia. Jos jotain kiinnostaa, niin googlaamalla "afrikkalainen kukka" löytyy kukkaa jos jonkinlaista.

  VastaaPoista
 4. Tosi komeita kukkia! Pitääkin joskus kokeilla virkkailla noita "Afrikankukkia".

  Noi kuurankukat on myös ihania...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varoitan. Virkkaaminen kouluttaa pahasti (Heh, sattuipas osuvasti). Hartiat ovat ihan jäykkänä. Huomenna voisi käydä sauvakävelyllä.

   Poista
  2. Korjaan... koukuttaa... Vielä isompi HEH.

   Poista
 5. Oikein nätti malli tuo Afrikantähti. Itse olen tehnyt vain perinteisiä isoäidinneliöitä. Totta puhut, kun on mukavaa tekemistä, niin ruoka unohtuu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ja tänään pääsee myös lenkille ainakin ilmojen puolesta. Niin emäntä kuin PoikaKoirakin.

   Poista