perjantai 7. joulukuuta 2012

Plääh...

No niin, just tänään kun olisi ollut sisään tehty vapaapäivä, niin meikäläinen on tietenkin vatsataudissa. Ei onneksi tullut kuin alapäästä. Ja täytyy sanoa, että paljon mahtuu pieneen ihmiseen tavaraa. Ja nyt on sitten nälkä. Söin vähän salaattia.

Ja Kotikatukin loppui. Vähän kökkö loppu oli sarjalle kirjoitettu. Mutta mitä minä nyt seuraan televisiosta?

Ostin lomien iloksi yhden DVD:n, Kauko Röyhkän romaaniin perustuvan Miss Farkku Suomen. Katsoin sen samantien kaksi kertaa. Nimittäin näin pohjoisen asukkina ei ole tottunut siihen, että elokuvasta voi tunnistaa oman kotinurkkiensa asioita. Hyvin olivat näyttelijät opetelleet Oulun murteen. Mutta se Rattori-lupi ei ole koskaan sijainnut siinä, mihin se oli elokuvassa sijoitettu. Muistan, kun yhden kerran nuorena opiskelijana menin kyseiselle lupille (siis klubille, kirjakielellä) klo 16.00 lauantai-iltapäivänä varaamaan pöydän kavereilleni. (Siis istuin pöydässä, ei niitä muuten varattu). Ja joskus kahdelta yöllä lähdin kotiin. Ei jaksaisi nykyaikana enää tuollaista elämää.

Kauko Röyhkää oli taannoin pyydetty yhdeksi juhlapuhujaksi oman koulunsa juhlapäivänä. Puhe oli ollut kuulemma aika mitäänsanomaton. Ja kun on tuon elokuvan katsonut, ymmärtää kyllä miksi.

Tämä kuva on olohuoneen seinästä. Ihan vain siksi, että minua ilahdutti eilinen auringonpaiste niin paljon. Vaikka päivät vielä lyhenevät jonkin aikaa, kohta ne taas pitenevät!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti